11.3 C
Aigio
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΚοινωνίαΜία εκδρομή στον Πόρο, το νησί της γαλήνης, της ρομαντζάδας και της...

Μία εκδρομή στον Πόρο, το νησί της γαλήνης, της ρομαντζάδας και της ξενοιασιάς!

askeliΟ Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων διοργανώνει, μονοήμερη εκδρομή στον Πόρο, την Κυριακή 3 Ιουλίου με ώρα αναχώρησης 7 π.μ. από τη Τρίγωνη Πλατεία στο Αίγιο και καλεί τα μέλη και τους φίλους του από όλη την Αιγιάλεια να συμμετέχουν σ’ αυτή τη ξεχωριστή εξόρμηση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

– Αναχώρηση Κυριακή 3 Ιουλίου και ώρα 7.00 πμ. από την Τρίγωνη Πλατεία στο Αίγιο.

– Στάση για καφέ.

– Άφιξη στο Γαλατά και πέρασμα στον Πόρο με φέρυ μπωτ.

– Επίσκεψη στην ιστορική Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Πόρου – Προσκύνημα.

Η Μονή ιδρύθηκε το 1720 από τον Μητροπολίτη Αθηνών Ιάκωβο Β΄. Το μοναστήρι περιτριγυρίζεται από ψηλά και ισχυρά τείχη, χωρίς ανοίγματα. Υπάρχει μόνο η κεντρική πύλη και οι πολεμίστρες. Στον ορθογώνιο περίβολο, βρίσκεται ο ναός, το καθολικό και οι οικογενειακοί τάφοι του Τομπάζη, του Ν. Αποστόλη και του Υδραίου ναυάρχου Αν. Μιαούλη. Στο ναό κυριαρχεί η απλότητα, χωρίς πολλές τοιχογραφίες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πολύτιμο ξυλόγλυπτο τέμπλο που κατασκευάστηκε στην Καππαδοκία της Μ. Ασίας τον 17ο αιώνα, το ξυλόγλυπτο εικονοστάσι και ο επιβλητικός επισκοπικός θρόνος. Ο ναός είναι τύπου Βασιλικής με τρούλο και πυργοειδές κωδωνοστάσιο. Γενικά η κατασκευή είναι παράδειγμα νησιώτικης μοναστηριακής αρχιτεκτονικής.

– Επίσκεψη στην πανέμορφη παραλία Ασκέλι. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, φαγητό.

– Στάση στον Πόρο, το νησί της γαλήνης, της ρομαντζάδας και της ξενοιασιάς με τα νεοκλασικά σπίτια και τα γραφικά σοκάκια με τις πανέμορφες μπουκαβίλιες. Οι πρώτες κατοικίες κτίστηκαν το 1463 στην περιοχή γύρω από το Ρολόι. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο, καφέ.

– Αναχώρηση για Αίγιο 5 μ.μ.

Παρακαλούνται οι φίλοι που ενδιαφέρονται να έλθουν μαζί να δηλώσουν τη συμμετοχή το αργότερο έως την Τετάρτη 29 Ιουνίου.

Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία στα τηλέφωνα 697 953 1919, 697 9055 162.

Για κρατήσεις θέσεων καθημερινά στο κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων “FANTASY” Μητροπόλεως 24.askel

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular