pgs trikalaΟ Παναιγιάλειος επέστρεψε τις καλές εμφανίσεις, κόντρα στα Τρίκαλα που ήρθαν στο Αίγιο για τους βαθμούς της νίκης, ωστόσο δεν μπόρεσε να επιστρέψει και στα νικηφόρα αποτελέσματα. Πάντως και οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες για να σημειώσουν το γκολ που θα τους έδινε το δικαίωμα να διεκδικήσουν τους βαθμούς της νίκης. Ομως είτε λόγω των σωστών αντιδράσεων των δύο πορτιέρων, είτε λόγω κακής τελικής προσπάθειας των ποδοσφαιριστών τους, καμία δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με αποτέλεσμα να μοιραστούν βαθμούς και εντυπώσεις.
Πολλές φορές η «άγρια» ομορφιά του ποδοσφαίρου σου στερεί την πανδαισία του, που δεν είναι άλλη από το γκολ. Κάτι ανάλογο συνέβη και σήμερα στο δημοτικό στάδιο του Αιγίου, όπου Παναιγιάλειος και Τρίκαλα παίζοντας αμφότεροι για την κατάκτηση της νίκης, αν και την διεκδίκησαν με αξιώσεις, δεν μπόρεσαν τελικά να στείλουν τη μπάλα στο πλεχτό και απόλυτα δίκαια μοιράστηκαν από ένα βαθμό, μετά την τελική «λευκή» ισοπαλία (0-0). Ενα αποτέλεσμα το οποίο αφήνει γλυκόπικρη γεύση και στις δύο ομάδες που μπορεί να στόχευαν αποκλειστικά στην κατάκτηση της νίκης για διαφορετικούς η καθεμία στόχους, ωστόσο θα μπορούσαν να μην είχαν πάρει και τον ένα βαθμό, σύμφωνα με την εξέλιξη του παιχνιδιού κυρίως στο δεύτερο μέρος. Ο Παναιγιάλειος πάντως, ο οποίος φαίνεται να έχει ήδη ανανεώσει τη συμμετοχή του στο επόμενο πρωτάθλημα της Football League,  σε περίπτωση νίκης σχεδόν θα «κλείδωνε» και μαθηματικά την υπόθεση παραμονής δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και από την άλλη τα Τρίκαλα -αντίστοιχα-  θα διατηρούσαν «ζωντανές» τις όποιες ελπίδες είχαν για να τερματίσουν στην πρώτη δυάδα.

ΕΔΕΙΞΑΝ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟ…
Οι παραινέσεις του Χρήστου Παρασκευόπουλου προς τους παίκτες του για επιστροφή της ομάδας στις καλές εμφανίσεις και στα νικηφόρα αποτελέσματα, καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας για το σημερινό ματς, τελικά έπιασαν …τόπο κατά το ήμισυ. Οι ποδοσφαιριστές του μπορεί να κατάφεραν να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις, ικανοποιώντας τους 500 και πλέον φιλάθλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο, όμως  δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στις νίκες για να πετύχουν απόλυτα το στόχο τους. Ομως κατάφεραν κάτι το οποίο «έψαχναν» και ήθελαν σε εντός έδρας παιχνίδια. Να ικανοποιήσουν πλήρως την κερκίδα για την αγωνιστικότητά τους, το πάθος τους και γενικά για την πολύ καλή προσπάθεια τους, κόντρα σε μία ομάδα που έχει καλό ρόστερ, υψηλές βλέψεις και σίγουρα δεν αντιμετωπίζει τα οικονομικά προβλήματα που καλείται να λύσει η Αιγιώτικη ομάδα.

«ΑΦΟΠΛΙΣΕ» ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ…
Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναιγιάλειος ξεκίνησε δυνατά, πάταγε καλύτερα και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τα Τρίκαλα, με τον Λινάρδο, ο οποίος ήταν ο εκφραστής και των τριών καλών επιθετικών προσπαθειών που είχε στο πρώτο εικοσάλεπτο. Στα δύο σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής ο «μελανόλευκος» επιθετικός (9΄, 13΄) η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ και στο 20′ όπου πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής υπό πίεση -μετά από σέντρα του Παπαχρήστου- η μπάλα είχε και πάλι την ίδια κατάληξη. Στη συνέχεια τα Τρίκαλα κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, χωρίς όμως να μπορέσουν να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία. Και αυτό έγινε διότι πολύ απλά ο Παναιγιάλειος δεν του το επέτρεψε. Η ομάδα του Χρήστου Παρασκευόπουλου λειτουργώντας πολύ πιεστικά και πολύ καλά ανασταλτικά δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να κυκλοφορήσει καλά τη μπάλα, με αποτέλεσμα επιθετικά να μην μπορέσει να είναι απειλητικός και κατά συνέπεια ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας Κουσκουνάς να αδυνατεί να κάνει τη δουλειά του. Ετσι τα Τρίκαλα, στο πρώτο 45λεπτο, έχουν να επιδείξουν μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σερζίνιο (30′) που κατέληξε άουτ και μία προσπάθεια του Ναβάρο (41′) να απειλήσει -μετά από σέντρα του Νιάρου- με τον Παπαχρήστο να βάζει «στοπ» στις …ορέξεις των φιλοξενούμενων.

ΠΙΕΣΤΙΚΟ ΗΜΙΩΡΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ…
Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής των Τρικάλων, θέλοντας να γίνει πιο πιεστική η ομάδα του, προχώρησε σε δύο αλλαγές προσώπων (Δουκάκης, Λαμπάκης) και κάποιες εσωτερικές. Η κίνησή του αυτή έφερε την πίεση που ήθελε, όχι όμως και το γκολ που στόχευε και αυτό διότι όσες φορές έφτασαν στη «μελανόλευκη» εστία με αξιώσεις τα Τρίκαλα, ο Αθανασόπουλος τους χάλασε τα …σχέδια. Στο 51′ στο τετ α τετ με τον Δουκάκη απέκρουσε με τα πόδια σωτήρια το πλασέ που επιχείρησε, στο 53′ μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία το σουτ του Κουσκουνά, στο 58′ δεν επέτρεψε στον Κουσκουνά να πλασάρει από πλάγια και στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Σερζίνιο απέκρουσε με τα πόδια ο Κρισμάρεβιτς, στο 67′ μπλόκαρε εκ νέου το πλασέ του Δουκάκη, ενώ στο 78′ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Φλίγκου.

ΚΑΡΔΙΟΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ…
Η πίεση που άσκησαν οι φιλοξενούμενοι στην επανάληψη μπορεί να… φόβισε την κερκίδα, όμως δεν επηρέασε τους ποδοσφαιριστές. Και αυτό φάνηκε κυρίως στο τελευταίο πεντάλεπτο του παιχνιδιού, όπου ήταν σειρά των Τρικάλων να βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση και να κινδυνεύσουν να χάσουν ακόμα και το βαθμό της ισοπαλίας. Πριν τις δύο πολύ καλές φάσεις στα τελευταία λεπτά, ο Παναιγιάλειος, στο 64′ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μπουρλάκη από τον Λαμπάκη και έχει να επιδείξει επιθετικά τα σουτ των Γκατσέσα (69′), Ζουνίνιο (71′) και Λινάρδου (81′), τα οποία κατέληξαν άουτ. Και φτάνουμε στο 85′, όπου το σουτ του Γκατσέσα πέρασε …ξυστά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χιώτη που απλά κοιτούσε την πορεία της μπάλας, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα (89′) μετά από θαυμάσιο συνδυασμό των Λινάρδου – Ζουνίνιο, που «έκρυψαν» τη μπάλα, ο τελευταίος πάσαρε στον Γκατσέσα κι αυτός τροφοδότησε τον Γκούφα, το πλασέ του οποίου απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Χιώτης.

Παναιγιάλειος: Αθανασόπουλος, Ρέλλας (65′ Ζαχαρόπουλος), Παπαχρήστος, Κολόκας, Σανδραβέλης, Κρισμάρεβιτς, Γκοτσούλιας, Λινάρδος, Σκαρτσίλας (54′ Ζουνίνιο), Μπουρλάκης (81′ Γκούφα), Γκατσέσα.
Τρίκαλα: Χιώτης, Σαρακατσάνος, Νιάρος, Παπαπαναγιώτου, Ζώνας (46′ Λαμπάκης), Ριζογιάννης, Σερζίνιο (77′ Φλίγκος), Στεφάνοβιτς, Ναβάρο, Χαροντάκης (46′ Δουκάκης), Κουσκουνάς.