DIAPYROSΌποιος μέχρι πρότινος πίστευε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες της, ίσως θα πρέπει να αλλάξει γνώμη καθώς ένα παράδειγμα επιτυχίας, που ξεπήδησε μέσα από την καταστροφική φωτιά της Ολυμπίας το 2007, έρχεται να ταράξει τα νερά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ωστόσο δεν πρόκειται για κάποια τεράστια επιχειρηματική κίνηση, αλλά για κάτι πιο απλό και ταυτόχρονα άκρως ελληνικό. Το κρασί «Δια Πυρός», που δημιούργησε το «Κτήμα Μπριντζίκη» κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στις 17 Μαΐου στη Νέα Υόρκη.
Προέρχεται αποκλειστικά από την ποικιλία «Αυγουστιάτης», τα σταφύλια της οποίας επιβίωσαν μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα της φωτιάς και έδωσαν όπως αιώνες τώρα τον πολύτιμο χυμό τους. Μόνο που τη χρονιά του 2007, οι φλόγες κι ο διάπυρος αέρας ζυμώθηκαν με τα σταφύλια, παράγοντας μια απ’ εκείνες τις σπάνιες μεταμορφώσεις που γέννησαν το τέκνο της φωτιάς. Τον Οίνο «Δια Πυρός».
Το σπάνιο αυτό κρασί θα διατεθεί σε 2.300 αριθμημένες και σφραγισμένες με βουλοκέρι φιάλες, ενώ εξαιρετικοί αριθμοί φιαλών – όπως 111, 222 κ.ο.κ. – θα μπουν αργότερα σε δημοπρασία.
Οι άνθρωποι του Κτήματος Μπριντζίκη, που εδώ και χρόνια έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη γκάμα κρασιών, κυρίως από ελληνικές ποικιλίες, με το «Δια Πυρός» όμως, υπόσχονται μια εντελώς μοναδική εμπειρία οινικής απόλαυσης.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Σπ. Δράκος: 6976510312 & 6948822915