poly panoy synedriako 2Μια βραδιά μουσικής πανδαισίας και μνήμης, αντάξια της ιστορίας και της προσφοράς της Πόλυς Πάνου στο λαϊκό τραγούδι, προσέφεραν χθες το βράδυ στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, η Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα «Εν Χορδώ» του Πατρινού μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου και οι εκατοντάδες των Πατρινών, που κατέκλυσαν το συναυλιακό χώρο.

Το μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στο έργο της αείμνηστης Πατρινής ερμηνεύτριας, Πόλυς Πάνου, με τίτλο «Η Πόλυ της πόλης μας», ανέδειξαν τα 60 μπουζούκια του «Εν Χορδώ» και η σπουδαία Πίτσα Παπαδοπούλου, που κράτησε μόνη της ολόκληρο το δεύτερο μέρος τα βραδιάς, ερμηνεύοντας με τον δικό της προσωπικό τρόπο τις επιτυχίες της Πάνου, όπως «Το δίχτυ», «Τι σου ‘κανα και πίνεις», «Ένα σφάλμα έκανα», «Άλλα μου λεν τα μάτια σου», «Τα Παιδιά του Πειραιά», Πάρε το δαχτυλίδι μου», «Εσένα δε σου άξιζε αγάπη» κ.ά.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας, κράτησαν μοναδικά οι Πατρινοί ερμηνευτές Διονυσία Καρόκη και Δημήτρης Δημόπουλος, καθώς και η νύφη της Πόλυς Πάνου, εξαίρετη τραγουδίστρια Γωγώ Βαγενά.
Ιδιαίτερη στιγμή, όταν στη σκηνή ανέβηκε η Λένα Αλκαίου, που με την σπαρακτική ερμηνεία της, συγκλόνισε το Συνεδριακό, μετατρέποντας τη συναυλία σε μια πραγματική μυσταγωγική βραδιά.
Στους ακροατές της συναυλίας διανεμήθηκε δωρεάν η βιογραφία της Πόλυς Πάνου, για την οποία μίλησε συνοπτικά στο κοινό και ο συγγραφέας της, Κώστας Παπασπήλιος.

Για την Ορχήστρα και τον μαέστρο Θοδωρή Γεωργόπουλο, αναφέρθηκε σε σύντομη παρέμβασή της η εκπαιδευτικός Αλέκα Ράπτη, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Βαγγέλης Πάνου, γιος της μεγάλης τραγουδίστριας, ενώ παρέστησαν επίσης, η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλοι μαζί για την Πάτρα», Βίβιαν Σαμούρη, ο πρ. Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αλέξης Σκαρμέας και από την Αθήνα, ο διάσημος οργανοποιός, Παναγιώτης Βάρλας, ο σολίστ του μπουζουκιού και επί χρόνια συνεργάτης του Χρήστου Νικολόπουλο και του Γιώργου Νταλάρα, Μάκης Μαυρόπουλος κ.ά.

Την οργάνωση της παραγωγής, είχε η Μαρία Μπακοπούλου, τη σκηνοθεσία της παράστασης ο Θάνος Μπαλαφούτης, ενώ το χορευτικό μέρος, επιμελήθηκαν οι χοροδιδάσκαλοι, Βασιλική Σιβρήκα και Νίκος Κοτσόκολος.

poly panoy synedriako 1 poly panoy synedriako