epasΗ διαρκής αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων αλλά και η αξιοποίηση των δομών είναι μια μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από τη διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας.

Με την ψήφιση του Νόμου 4384, άρθρο 51 (ΦΕΚ 78/26-04-206) διευκρινίζεται η λειτουργία των Δημοσίων ΙΕΚ του χώρου της υγείας.
Πιο συγκεκριμένα οι πρώην Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) των Νοσοκομείων, τις οποίες οι προηγούμενες κυβερνήσεις επιχείρησαν να καταργήσουν, αναβαθμίζονται σε Δ.ΙΕΚ.
Με την παραπάνω τροπολογία επιτυγχάνεται η διατήρηση των εν λόγω σχολών οι οποίες θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους αναβαθμισμένες και διασυνδεόμενες με τα δημόσια νοσοκομεία.
Το όλο εγχείρημα δεν θα είχε ευοδωθεί χωρίς τη συνδρομή της Αχαιής Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου, που σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας κατέληξαν σε λύση δίκαιη και εφαρμόσιμη ενώ με τον τρόπο αυτό παρέχεται στους σπουδαστές κατάλληλη και άρτια εκπαίδευση υψηλού επιπέδου χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά οι οικογένειές τους σε περίοδο κρίσης.
Αναφορικά στη λειτουργία της αντίστοιχης σχολής στην πόλη της Πάτρας, αξίζει να σημειωθεί η συμβολή της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ από την οποία παραχωρήθηκε κτίριο το οποίο πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να λειτουργήσει ως εκπαιδευτήριο.
Τέλος, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση δεν προκαλείται δαπάνη για το Δημόσιο.