apergeia elmeΠαραλύει αύριο όλη η χώρα! Ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και της αντιλαϊκής πολιτικής η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί την Πέμπτη 7 Απριλίου 24ωρη απεργία με συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ελεγκτές εναέρια κυκλοφορίας, γιατροί, εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, καθηγητές και δάσκαλοι, δημοσιογράφοι, μηχανικοί, δικηγόροι κατεβαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

Ματαιώνονται όλες οι πτήσεις

Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια την Πέμπτη λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας, στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.

Η απεργία των ελεγκτών θα ξεκινήσει στις 0:01 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης) και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας (Πέμπτης).

Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας οι εξυπηρετούμενες πτήσεις, όπως αναφέρεται από την Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, ορίζονται σε ΝΟΤΑΜ και αφορούν σε:

Πτήσεις που υπερίπτανται του Athinai Fir Hellas Uir.

Πτήσεις που μεταφέρουν αρχηγούς κρατών.

Πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και προγραμματισμένες ασκήσεις.

Πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης.

Νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και πτήσεις αεροσκαφών Έρευνας και Διάσωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις, το επιβατικό κοινό θα πρέπει να επικοινωνεί με την αεροπορική εταιρεία.

Απεργούν οι Γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

O Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για την Πέμπτη 7 Απριλίου η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό, ενώ στην απεργία θα συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Απεργούν οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του ΕΚΠΑ

Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος των υπαλλήλων.

Απεργούν οι καθηγητές των σχολείων

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο δημόσιο, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε και η ΟΛΜΕ.

Νέα απεργία των ΜΜΕ

Η ΕΣΗΕΑ, όπως ανακοίνωσε, «συμμετέχει μαζί με όλους τους κοινωνικούς φορείς στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016 και καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση που γίνεται στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Η απεργία αρχίζει στις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 7 Απριλίου 2016 έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 8 Απριλίου 2016 και αφορά τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους που εργάζονται:

– Σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

– Στην ΕΡΤ, στο ΑΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.

Τι θα γίνει με τα μέσα μεταφοράς

Άγνωστο παραμένει ακόμα αν θα υπάρξει απεργιακή κινητοποίηση από εργαζομένους στα μέσα μεταφοράς.

Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας και ιδίως εκείνοι σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, απέναντι στην προοπτική ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσαν στις αρχές της εβδομάδας η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), η Ενωση Λιμενεργατών ΟΛΠ και η αντίστοιχη του ΟΛΘ, πρόκειται να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία μεθαύριο Παρασκευή, 8 Απριλίου. Στόχος είναι να μην προχωρήσει η πώληση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, ενώ ειδικά στην περίπτωση του ΟΛΘ ζητείται η άμεση πραγματοποίηση προσλήψεων, ώστε να στελεχωθεί το λιμάνι με προσωπικό πλήρους απασχόλησης, με βάση τις πραγματικές ανάγκες.