Let's do it 2016 - Map (RGB, Screen) Η μεγάλη ημέρα για τον εθελοντισμό και το Let’s do it Greece έφθασε…

Αυτή την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Φωνάζουμε δυνατά Let’s do it Greece και συμμετέχουμε στην μεγαλύτερη εθελοντική εκστρατεία που ξεκίνησε με βασικό σκοπό να διαδώσει το μήνυμα του εθελοντισμού, πραγματοποιώντας δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε όλη τη χώρα.

Πάνω από 100 είναι τα καταγεγραμμένα σημεία δράσης που έχουν δηλωθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη φετινή δράση. Από το 2013, η Περιφέρειά μας κάθε χρόνο ξεχωρίζει για την ποσότητα και την ποιότητα των δράσεων, αλλά για πρώτη φορά σπάμε το ψυχολογικό όριο των 100.

Στο κάλεσμα μας ανταποκρίθηκαν σχεδόν όλοι οι μεγάλοι «παίκτες» στην περιοχή μας, όπως είναι η Γέφυρα Α.Ε., ο «ΤΙΤΑΝ» και η Ολυμπία Οδός, οι οποίοι υποστηρίζουν εθελοντές και δράσεις και συμμετέχουν σε αυτές.

Οι δράσεις πολλές, από Συλλόγους, Φορείς, ομάδες –istas, Δήμους, τοπικές κοινότητες, αθλητικά σωματεία, σχολεία, προσκόπους, ενώ ξεχωρίζει και αυτή που κάνει το Θεραπευτικό και Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών Ατόμων με νοητική υστέρηση «Η Μέριμνα».

«Για άλλη μια χρονιά μας συγκινεί η μαζικότητα της συμμετοχής ακόμα και από άτομα και ομάδες που δεν έχουν τον περιβαλλοντικό εθελοντισμό στο πυρήνα των δραστηριοτήτων τους» τονίζει σε μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, σημειώνοντας τη μεγάλη ανταπόκριση και από το χώρο του αθλητισμού.

Και επισημαίνει ο κ. Κατσιφάρας: «Σαφώς και η σχέση εθελοντισμού και αθλητισμού είναι άρρηκτη, αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που το Let’s Do It γίνεται λίγες ημέρες πριν το μοναδικό στον κόσμο γεγονός, της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Μέσα από τη δράση τους οι εθελοντές του Let’s do it στη Δυτική Ελλάδα θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στα Ολυμπιακά ιδεώδη, όπως η ευγενής άμιλλα και η συνεχής βελτίωση, η συνεργασία, η ανιδιοτελή προσφορά, η αρμονία με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, η αναγνώριση και ο σεβασμός προς τους άλλους, μηνύματα που η Φλόγα θα ταξιδέψει και θα μεταφέρει σε όλο το κόσμο.

Ο εθελοντισµός είναι ένα ταξίδι αλληλεγγύης και ένας τρόπος τόσο για τους μεμονωμένους πολίτες όσο για οργανωμένες ομάδες να εντοπίσουν και να ικανοποιήσουν τις ανθρώπινες, κοινωνικές ή περιβαλλοντικές ανάγκες και ανησυχίες τους, ενώ δημιουργεί ενεργούς πολίτες και ανθρώπινο και κοινωνικό κεφάλαιο.

Όλοι, λοιπόν, ραντεβού αυτή την Κυριακή 17 Απριλίου 2016!».

 

Δείτε την τελευταία έκδοση του χάρτη δράσεων του Let’s Do It Greece στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://drive.google.com/file/d/0B-_-9DFsudfMZDdkMFhYTklXUGc/view