grigoris-pyrgosΗ εικόνα που παρουσιάζει ο Πύργος των Υψηλών Αλωνίων που αποτελεί «σήμα κατατεθέν» για την πόλη, έγινε θέμα συζήτησης στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο να προβαίνει σε παρέμβαση ουσίας που φαίνεται ότι βρίσκει σύμφωνες όλες τις πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου.

Στην προ ημερησίας συζήτηση ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος ανέφερε πως «παρότι εντός των ημερών περιμένουμε να εγκατασταθεί ο ανάδοχος για την λειτουργία παραδοσιακού καφενείου – κυλικείου στον Πύργο, θεωρώ ότι αυτή θα πρέπει να είναι η τελευταία «απόπειρα» και εάν κι αυτή πέσει στο κενό, θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή χρήσης του χώρου». Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις», δεδομένου ότι οι δυνατότητες που έχει ο εκάστοτε επιχειρηματίας να λειτουργήσει στο χώρο είναι ιδιαίτερα περιορισμένες, μια και δεν διαθέτει τους κατάλληλους χώρους για να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει σωστά ως επιχείρηση εστίασης, θα μπορούσαμε ως δήμος να δημιουργήσουμε στον Πύργο μια πραγματική κοιτίδα πολιτισμού, να γίνει εκθεσιακός χώρος όπου θα είναι μόνιμα ανοιχτός.

Συγκεκριμένα η πρόταση του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου ήταν να δοθούν μεν όλες οι δυνατότητες και οι διευκολύνσεις βάσει της σύμβασης που έχει υπογράψει ο ανάδοχος, ώστε να λειτουργήσει η επιχείρηση, όμως κατηγορηματικά το επόμενο βήμα για την πόλη θα πρέπει να είναι στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός χώρου επισκεψιμότητας με μια διαφορετική «νότα».

Επεσήμανε δε ότι αυτή τη στιγμή στα Ψηλαλώνια του Αιγίου όσο και γενικότερα στο «τετράγωνο» αυτό της πάνω πόλης επί της Μητροπόλεως και των γύρω οδών, λειτουργούν αρκετές επιχειρήσεις που μπορούν άψογα να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες της περιοχής ενώ οι ξενοίκιαστοι χώροι είναι υπεραρκετοί για ανάπτυξη και άλλων επιχειρήσεων.

Ενδεικτική ήταν και η απάντηση του Θανάση Παναγόπουλου ότι πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα και σοβαρή πρόταση που θα πρέπει ο δήμος να την εξετάσει.