mathitiko festival 1Δώδεκα σχολεία από Αίγιο, Αιγείρα, Διακοπτό, Σελιανίτικα και για πρώτη φορά από Πάτρα, πρωταγωνίστησαν στο 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Απριλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου “Απόλλωνα” στο Αίγιο. Και φέτος, δεκαέξι αξέχαστες σκηνές από αγαπημένες ελληνικές ταινίες, παρουσιάστηκαν από μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων με ατάκες, χορογραφίες και τραγούδια που πρόσφεραν άφθονο γέλιο αλλά και συγκίνηση στους θεατές, που γέμισαν και τις δύο μέρες την αίθουσα.

Παρών και στις δύο μέρες του φεστιβάλ, ήταν ο μεγάλος ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ο οποίος απόλαυσε κάθε στιγμή και μάλιστα εξέφρασε τη χαρά και τον ενθουσιασμό του για τη διοργάνωση, δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Ο ίδιος συγκινήθηκε ιδιαίτερα όταν μαθητής του Δημοτικού Σχολείου Σελιανιτίκων, μεταμορφώθηκε για χάρη του στον αγαπητό χαρακτήρα του ‘ποιητή Φανφάρα” από την ταινία “Ξύπνα Βασίλη”, ρόλος που ερμηνεύτηκε μοναδικά από τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο και θεωρείται κλασσική από τους σινεφίλ.

Παίρνοντας το λόγο, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά μίλησε για τη μεγάλη σημασία του να απασχολούνται δημιουργικά και ευχάριστα οι μαθητές στον ελεύθερό τους χρόνο μέσω του θεάτρου και της προετοιμασίας για το Φεστιβάλ.

Στο Φεστιβαλ συμμετείχαν τα εξής σχολεία (με σειρά εμφάνισης): 60ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού, 21ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 42ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, Δημοτικό Σχολείο Σελιανιτίκων, 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, Γενικό Λύκειο Διακοπτού, Γυμνάσιο Αιγείρας, 2ο Γυμνάσιο Αιγίου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 1ο Γυμνάσιο Αιγίου. Παρουσιάστηκαν σκηνές από τις ταινίες: “Ξύπνα Βασίλη”, «Το Ξύλο βγήκε απ΄ τον Παράδεισο», «Υπάρχει και Φιλότιμο», «O άνθρωπος που γύρισε απ’ τη ζέστη», «Αστραπόγιαννος», «Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης», «Η θεία από το Σικάγο», «Κάτι κουρασμένα παλικάρια», «Δεσποινίς Διευθυντής», «Η Χαρτοπαίχτρα», «Η Σοφερίνα», «Κάτι να Καίει», «Ζητείται Ψεύτης», «Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη», «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο», «Γαμπρός απ’ το Λονδίνο», «Η Γυνή να φοβείται τον άνδρα».

Σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία δόθηκαν αναμνηστικά, που κατασκευάστηκαν από τους εκπαιδευόμενους του ΕΚΑΜΕ/ΑμΕΑ Αιγίου. Το Φεστιβάλ παρουσίασε ο κ. Γιάννης Καυκάς.

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. www.dikepaigialeias.gr

mathitiko festival 5 mathitiko festival 4 mathitiko festival 3 mathitiko festival 2 mathitiko festival