pde+letsdoitΓια μια ακόμα χρονιά η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έθεσε υπό την αιγίδα της το «Let’s Do it Greece 2016», το εθνικό σκέλος της Διεθνούς Εθελοντικής Καμπάνιας «Let’s Do it World».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, απατώντας θετικά στο αίτημα της ελληνικής οργανωτικής ομάδας και στον επικεφαλής της, Νίκο Κιούση, δήλωσε: «Από το 2013 που ξεκίνησε η συνεργασία μας με το Let’s Do It Greece, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ξεχωρίσει πανελλαδικά για την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος και τη μεγάλη συμμετοχή των εθελοντικών ομάδων και οργανώσεων. Είμαι σίγουρός ότι με τη στενή συνεργασία μας με την Εθνική Ομάδα Συντονισμού, για μια ακόμα χρονιά, η Δυτική Ελλάδα θα κινητοποιηθεί για ένα καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον».
Είναι η 5η φορά που οργανώνεται στην Ελλάδα η δράση «Let’s Do it», που έχει ως στόχο, μέσα σε μια μέρα, να συντονιστούν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, επιχειρήσεις, σχολεία, εθελοντές και απλοί πολίτες, σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.
Εφέτος, ως ημέρα διεξαγωγής της Πανελλήνιας Εθελοντικής Εκστρατείας «Let’s do it Greece 2016» έχει καθοριστεί η Κυριακή 17 Απριλίου 2016.
«Μέσω τη συνεργασία μας με το Let’s do it Greece στόχος μας είναι να διευκολύνουμε το έργο των εθελοντών και να κινητοποιήσουμε ακόμα περισσότερους φορείς και πολίτες. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τη Συντονιστική Ομάδα ώστε να υπάρξει τις επόμενες εβδομάδες Συνάντηση Συντονισμού για τους εθελοντές της Δυτικής Ελλάδας» ανέφερε από τη μεριά του ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού – Εθελοντισμού και Αθλητισμού, Δημήτρης Κωσταριάς.