APERGIAΤο Συντονιστικό Όργανο που ομόφωνα ορίστηκε στην συνάντηση που κάλεσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου την Τετάρτη 27 Γενάρη και στην οποία συμμετείχαν η συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων εργατικών, επαγγελματικών, αγροτικών, επιστημονικών φορέων, συλλόγων και σωματείων,καθώς και ο Δήμαρχος της Αιγιάλειας,
καλεί όλους τους Αιγιαλείς την Πέμπτη 4 Φλεβάρη και ώρα 10 πμ στην πλατεία Αγίας Λαύρας, σε Παναιγιάλειο συλλαλητήριο ενάντια στο προτεινόμενο εξοντωτικό και καταστροφικό ασφαλιστικό-φορολογικό-συνταξιοδοτικό Νομοσχέδιο.
Ένα Νομοσχέδιο που στοχεύει στον αφανισμό του κάθε είδους ελεύθερου επαγγελματία, του αυτοαπασχολούμενου, του αγρότη.
Ένα Νομοσχέδιο που η εφαρμογή του διαιωνίζει και επιταχύνει την ύφεση, φτωχοποιώντας και εξαθλιώνοντας την πλειοψηφία του λαού.
Ένα Νομοσχέδιο που αντικειμενικά οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες νέων ανθρώπων κύρια επιστημόνων, αλλά και άλλου εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού (με πολλά προσόντα που τους κάνουν να ξεχωρίζουν και να διαπρέπουν στο εξωτερικό), στην μετανάστευση.
Ένα Νομοσχέδιο που αφανίζει την αγροτιά, η οποία σταδιακά θα χάσει και τον κλήρο της λόγω υποθήκευσης στις τράπεζες, που η παρούσα κυβέρνηση παρέδωσε αντί πινακίου φακής σε ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Ένα Νομοσχέδιο που καταντά τις συντάξεις σε κοινωνικά επιδόματα.
Αρνούμαστε να συναινέσουμε σε ένα έγκλημα που θα στοιχίσει σε εμάς και στις επόμενες γενιές, φέρνοντάς μας πίσω στα χρόνια του μεσαίωνα.
Θέλουμε να ζήσουμε στην πατρίδα μας, που έχει τις δυνατότητες να επιβιώσει και μόνη της αν χρειαστεί, γιατί δεν είναι η ψωροκώσταινα. Είμαστε μια χώρα που δεν της λείπει σχεδόν τίποτα. Απλά πρέπει να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις για να ξεφύγουμε από τα γαμψά νύχια των απανταχού της γης αρπακτικών, καιροσκόπων, χρηματοπιστωτικών funds και παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος που εξυπηρετεί το πολύ μεγάλο κεφάλαιο.
Θέλουμε να ζήσουμε σε αυτή τη δική μας χώρα με δουλειά, αξιοπρέπεια, εθνική περηφάνια, με κοινωνικό κράτος που θα ενδιαφέρεται για τον πολίτη και όχι για τις τράπεζες.
Σας καλούμε λοιπόν σε μια κοινή και ενιαία Παναιγιάλεια συγκέντρωση. Στην συνάντηση των φορέων εκφράστηκε από όλους τους παρευρεθέντες, η διάθεση για μια και μόνη κορυφαία συγκέντρωση ενάντια στο ασφαλιστικό.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ

ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΘΑ ΜΕΤΑΒΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


 

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ
24/ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Το Εργατικό Κέντρο Αιγίου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους όλης της χώρας, στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, όλοι όσοι θίγονται από τον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση, τις δραματικές περικοπές στα εισοδήματα και την φοροεπιδρομή, τις ιδιωτικοποιήσεις και γενικότερα όσοι πλήττονται από τα μέτρα και τις πολιτικές που ορίζει το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο, συγκροτούμε ένα κοινό μέτωπο αντίστασης εκφράζοντας την αντίθεσή μας απέναντι σε όλα αυτά που αποφασίζουν ερήμην μας, απέναντι σ’ όλα αυτά που καταστρέφουν το μέλλον και των παρόντων και των επόμενων γενεών.
Ο αγώνας είναι μονόδρομος και η θέση μας αδιαπραγμάτευτη.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ!
Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:
Kαμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας, που θα καταστρέφει τους εργαζόμενους και θα υποθηκεύει το μέλλον της νέας γενιάς.
Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων
Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας.
Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Ε.Γ.Σ.Ε.
Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
Απόσυρση της σκανδαλώδους και αντικοινωνικής ρύθμισης που εξουδετερώνει το προνόμιο των εργατικών απαιτήσεων στην πτωχευτική διαδικασία.
Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής κατά των μικρομεσαίων, εκχώρησης του δημόσιου πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους, πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών
Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας
Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας.
Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ