trakter dromos blokaΣυναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την άκαμπτη στάση των αγροτών παρά τη δημόσια πρόσκληση που τους απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας για διάλογο.

Μάλιστα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Βαγγέλης Μπούτας από το μπλόκο της Νίκαιας και ο Αλέξανδρος Κολιαβασίλης από το μπλόκο του Κορωπίου, κάλεσαν όλον τον αγροτικό κόσμο αλλά και τους άλλους κλάδους που πλήττονται να βουλιάξουν το Σύνταγμα ώστε η κυβέρνηση να υποχωρήσει.

Η κάθοδος των αγροτών θα γίνει κυρίως με πούλμαν και ΙΧ ενώ έχει ζητηθεί άδεια από το υπουργείο Εσωτερικών για να φτάσουν συμβολικά στην πλατεία Συντάγματος 50 με 100 τρακτέρ.

Σχετικά με την πρόθεση του πρωθυπουργού για διάλογο ο κ. Μπούτας είπε: «Αν τα πάρει πίσω συζητάμε. Συμπάθεια δεν χρειάζεται. Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα ληφθούν στα μπλόκα».

Είπε επίσης ότι τα τρακτέρ θα παραμείνουν στις εθνικές οδούς και ότι σημασία έχει η ενότητα του αγώνα. Για τα μπλόκα που διαφοροποιούνται είπε ότι είναι μόνο 2-3 και επιτέθηκε στο μπλόκο των Τεμπών λέγοντας: «Στα Τέμπη είναι οι μεγαλοαγρότες».

Η συνάντηση με τον Καμίνη
Στο μεταξύ αντιπροσωπεία αγροτών αναμένεται να συναντηθεί και με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες θα ζητήσουν από τον δήμαρχο μέχρι και χημικές τουαλέτες στέλνοντας έτσι το μήνυμα που θα έρθουν στην Αθήνα για να… μείνουν.

Σύμφωνα με το μέχρι στιγμής σχεδιασμό, οι αγρότες θα παραμείνουν το Σύνταγμα από την Παρασκευή μέχρι και το Σάββατο.

Σε αναμονή της απάντησης από την κυβέρνηση
Εξάλλου, οι αγρότες αναμένουν ακόμα την απάντηση της κυβέρνησης σχετικά με την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα.

Ειδικότερα, η κάθοδος των αγροτών θα γίνει κυρίως με ΙΧ και πούλμαν, ωστόσο σε συνάντηση τους με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ζήτησαν να φτάσουν συμβολικά στην πλατεία Συντάγματος κάποια τρακτέρ.

Διαδοχικές συσκέψεις στο Προστασίας του Πολίτη
Την ίδια στιγμή, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιούνται διαδοχικές συσκέψεις για το πως θα αντιμετωπίσουν τα τρακτέρ. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής η ΕΛΑΣ θα προσαρμοστεί σε αυτό που είπε χθες η Όλγα Γεροβασίλη ότι δεν θα επιτραπεί αποκλεισμός της Αθήνας από τα τρακτέρ.

Στο πλαίσιο αυτό θα «δραστηριοποιηθούν» σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, βάζοντας «μπλόκα» στην κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα.

Ωστόσο, η εντολή του Μεγάρου Μαξίμου είναι ξεκάθαρη: «κανένα τρακτέρ δεν θα μπει την Παρασκευή στην Αθήνα». Αυτό διαβεβαίωνε άλλωστε κυβερνητική πηγή μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Η ίδια πηγή ανέφερε πως βρίσκεται στο τραπέζι η πρόταση για διάλογο, αλλά όχι από μηδενική βάση, κάτι που ήδη έχουν απορρίψει οι εκπρόσωποι των 68 μπλόκων της Νίκαιας.

crashonline.gr