apollon-aigioy 1Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, με βαθμολογικό ενδιαφέρον, εναλλαγές στο σκορ, αρκετές φάσεις και …χιτσκοκικό φινάλε, ο Απόλλωνας Αιγίου ηττήθηκε με σκορ 3-2 από την Δόξα Παραλίας. Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη επιτυχία στο 2016 για την ομάδα του Νίκου Δρεγούτη, που σκαρφάλωσε στην 10η θέση της βαθμολογίας. Στον αντίποδα, για το «συγκρότημα» του Γιάννη Παλαιολογόπουλου η σημερινή ήταν η 4η συνεχόμενη ήττα, ενώ σημειώνεται ότι στα τελευταία 6 ματς έχει συλλέξει μόλις 1 βαθμό.
Αγωνιστικά στο α’ ημίχρονο η Δόξα Παραλίας ξεκίνησε καλύτερη, ήταν πιο κινητική και κατάφερε να ανοίξει το σκορ (1-0) μόλις στο 8’ με τον Στάθη Παπαδημητρίου. Ακολούθως απείλησε σε τέσσερις περιπτώσεις με σουτ των Σπηλιόπουλου στο 16’, Σπανού στο 30’ και 37’ και Παπαδημητρίου στο 34’, καταλήγοντας όλα λίγο άουτ. Από την πλευρά του ο Απόλλωνας, στο 28’ είχε καλή στιγμή με τον Μικέ, που πρόλαβε την έξοδο του αντίπαλου τερματοφύλακα αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 43’ ισοφάρισε (1-1) με «δράστη» τον Στέλιο Καρβούνη, έπειτα από συνεργασία των Μικέ και Κόρδα.
Στο β’ ημίχρονο ο καλός ρυθμός διατηρήθηκε και η αγωνία μεγάλωσε. Βέβαια, στο 48’ ο Απόλλωνας έκανε την ανατροπή στο σκορ (1-2) με τον Κώστα Βλάχο, μετά από κόρνερ του Νικολόπουλου. Από εκεί και μετά η Δόξα Παραλίας πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 53’ σε εκτέλεση φάουλ του Παπαδημητρίου η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι, στο 63’ ο Σπηλιόπουλος από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να «σπρώξει» την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 80’ ο Λαζανάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Τελικά οι γηπεδούχοι στο 81’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αλέξη Σπηλιόπουλου έφθασαν στην ισοφάριση (2-2). Λίγο αργότερα, στο 84’, ο Απόλλωνας έχασε μοναδική ευκαιρία να πετύχει και τρίτο γκολ, όταν από λάθος των παικτών της Δόξας και αντεπίθεση ο Κόρδας ανατράπηκε από τον Χρυσοβιτσάνος, όμως ο Χρήστος Μικές που ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ. Και σαν να μην έφθασε αυτό για την Αιγιώτικη ομάδα, στο 90’ σε σέντρα του Σταυριανόπουλου ο Παπαδημητρίου σκόραρε για δεύτερη φορά στο παιχνίδια με σουτ από το ύψος του πέναλτι και «έγραψε» το τελικό 3-2.
Δόξα Παραλίας: Χρυσοβιτσάνος, Γεωργικόπουλος, Παλαιολογιάννης, Τσάλαφος (75’ Κώστας), Παπαστεργίου, Λαζανάς, Σπανός, Σπηλιόπουλος (92’ Καραπατάκης), Ασλανίδης (66’ Οικονομόπουλος), Παπαδημητρίου, Σταυριανόπουλος.
Απόλλων Αιγίου: Βαρνακιώτης, Μπακατσέλος (87’ Καραγιαννάκης), Νικολόπουλος, Βλάχος, Μικές, Μάλλιος, Κόρδας, Μυλωνάς, Θεοδωρόπουλος, Κάρμας, Καρβούνης.