agrotika 2016 pde 1Στην 26η Διεθνή Έκθεση «Agrotica 2016», η οποία πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο HELEXPO στην Θεσσαλονίκη από 28 μέχρι 31 Ιανουαρίου, συμμετείχε ενεργά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με εκπροσώπους την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Μπράμο, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής Διονύση Μαυρόγιαννη, καθώς και πολλά στελέχη των Υπηρεσιών και των Φορέων του αγροτικού τομέα της Περιφέρειας.
Πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να θαυμάσει στην έκθεση τα νέα επιτεύγματα της τεχνολογίας στον μηχανολογικό εξοπλισμό και την καινοτομία στην παραγωγική διαδικασία, τη μεταποίηση και την εμπορία προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε σε παράλληλες ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης με αντικείμενο τις εξελίξεις της τεχνολογίας στην παραγωγή, τη μεταποίηση, την πιστοποίηση και την προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων.
Στο περιθώριο των εκδηλώσεων αυτών, ο κ. Μπράμος είχε συνομιλίες με τους Γενικούς Γραμματείς του ΥΠΑΑΤ Χ. Κασσίμη και Ν. Στουπή, τόσο για την εφαρμογή του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, δράσεις του οποίου εκχωρούνται στην Περιφέρειά μας για διαχείριση, εφαρμογή και υλοποίηση, όσο και για το καθεστώς καταβολής ενισχύσεων, του πυλώνα 1 της ΚΑΠ, στους αγρότες της περιοχής μας.
Επίσης, οι Αντιπεριφερειάρχες Χρ. Σταρακά και Π. Μπράμος κατά την επίσκεψή τους σε περίπτερα της έκθεσης, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα αγροδιατροφικής διαπεριφερειακής συνεργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας κ. Μπάρδα, καθώς και με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.
agrotika 2016 pde