estiasis anapsyxis dsΟ σύλλογος εστίασης κ αναψυχής του Δήμου Αιγιαλείας (ΣΚΕΑΔΑ), ευχαριστεί τα μέλη του και τους επαγγελματίες του Αιγίου για την σχεδόν καθολική τους συμμετοχή (95%), στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.
Παρ΄όλα που η αρχική πρόταση ήταν, τα καταστήματα του κλάδου να ανοίξουν μετά τη 1 το μεσημέρι για να έχουν ολοκληρωθεί οι προγραμματισμένες απεργιακές συγκεντρώσεις, πρόταση για έστω ολιγόωρη στάση εργασίας’, που ήταν σίγουρα ένα μεγάλο βήμα, αν αναλογιστεί κανείς πως μέχρι πρότινος ο εν λόγω κλάδος δεν συμμετείχε ποτέ σε γενικές απεργίες -άσε που για πολλούς συμμετέχοντες σε απεργιακές κινητοποιήσεις, η λέξη ‘απεργία’ σήμαινε ξεκούραση, καφεδάκι και ουζάκι.
Αρκετοί επιχειρηματίες του χώρου πήραν την απόφαση να συμπαρασταθούν στον απεργιακό αγώνα με όλες τους τις δυνάμεις, αποφασίζοντας να κλείσουν για 24 ώρες τα καταστήματά τους και κάνοντας σχετικές ανακοινώσεις στα social media για να ενημέρωσουν τους πελάτες τους. Και το έπραξαν πολλοί, ως φαίνεται γιατί η είσπραξη μιας μέρας σίγουρα δεν σώζει μια επιχείρηση, αλλά ο ΦΠΑ πολλών καταστημάτων που δεν θα μπει στα ταμεία του Κράτους, είναι σίγουρα κάτι.
Είναι αξιοσημείωτο, πάντως, πως απεργία στον κλάδο εστίασης και αναψυχής, έγινε σε λίγες πόλεις της Ελλάδας. Μεταξύ αυτών Κομοτηνή, Καλαμάτα, Λάρισα και Αίγιο, όπως και Διακοπτό.
Η συμμετοχή όλων των φορέων στην απεργιακή κινητοποίηση αυτή, δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Χώρα και ότι οι φορείς αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο που μας οδηγούν οι πολιτικές της παρούσας κυβέρνησης.
Το σχεδιαζόμενο ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο, είναι μέτρα που προστίθενται στην υφιστάμενη ύφεση της οικονομίας μας την τελευταία εξαετία, είναι μέτρα καταδικασμένα να αποτύχουν όπως και τα προηγούμενα μέτρα ύφεσης, κάτι το οποίο έχουν παραδεχτεί και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ.
Το γεγονός ότι κάποιοι δεν συμμετείχαν στην απεργία ΔΕΝ μας προκαλεί καμμία εντύπωση, αντιθέτως μας δυναμώνει ώστε την επόμενη φορά να το πετύχουμε 100%.
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Στράτος Βαρδάκης Γιάννης Βαλαούρας