xamogeloΟ Σύλλογος το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δεχθεί καταγγελίες πως άνδρας εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του Συλλόγου και κάνει έρανο με αγορά λαχνών αξίας 5 ευρώ. Για αυτό το Χαμόγελο του Παιδιού με την παρακάτω ανακοίνωση εφιστά την προσοχή στους δημότες ώστε να γνωρίζουν τι συμβαίνει και να μην πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης.

Η ανακοίνωση:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε σήμερα το μεσημέρι από φίλους του Οργανισμού ότι στο κέντρο του Αιγίου, υπάρχουν κρούσματα εκμετάλλευσης του ονόματός του. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε η περίπτωση ενός άνδρα ο οποίοςπαρουσιάζεται ως εκπρόσωπος του Οργανισμού και διαθέτει λαχνούς προς 5 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι κάνει έρανο για «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Με αφορμή το προαναφερθέν περιστατικό, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαψεύδει κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμειξή του στον υποτιθέμενο έρανο. Τονίζει δε, ότι δε βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε από πόρτα σε πόρτα για να κάνει έρανο. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, στα γραφεία του ή στους χώρους του. Επισημαίνει ότι για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού, ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη διάτρητη απόδειξη με το λογότυπο του Οργανισμού.

Σημειώνει, ακόμη, ότι στο παρελθόν, σε πολλές περιοχές της χώρας, ανυποψίαστοι πολίτες έχουν πέσει θύματα επιτηδείων οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι το όνομα του Οργανισμού και την κοινωνική ευαισθησία των ανθρώπων, προσπορίζονται οικονομικά οφέλη υπό το πρόσχημα δήθεν εράνων, κληρώσεων κ.ά. Για το λόγο αυτό και προς αποφυγή άλλων παρόμοιων περιστατικών που σε καμία περίπτωση δε συνάδουν με τους σκοπούς και τις αρχές του Οργανισμού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρακαλεί όλους τους πολίτες, τους φίλους του αλλά και οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά να επικοινωνήσει άμεσα τόσο με τις Αστυνομικές Αρχές, όσο και με τον Οργανισμό.