xoreftikos 38xronia pitaΧαρά – συγκίνηση – χειροκροτήματα σε χορευτές, δασκάλους αλλά και στα μέλη του Διοκητικού Συμβουλίου, για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται 38 ολόκληρα χρόνια στον Όμιλο. Στην κατάμεστη αίθουσα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ στην 2η κοπή πρωτοχρονιατικης πίτας η εκδήλωση ξεκίνησε με τους καλλίτερους οιωνούς, με παιδιά που με ζωντάνια κέφι και πολύ ενέργεια παρουσίασαν χορούς Δράμας ( από τα χωριά Βώλακα και Ξηροπόταμο), από τα Κύθηρα, από την Κύθνο, την Κέρκυρα, την Κρήτη και την Πελοπόννησο.
Στην συνέχεια η πρόεδρος του Ομίλου Ελένη Καφεντζή, απηυθυνε σύντομο χαιρετισμό σε όλους τους παρισταμένους, ευχαρίστησε Γυμναστές και χορευτές για την περίφημη συνεργασία αλλά και για την αγάπη τους για τον Σύλλογο, ανέφερε δι ολίγων τις εκδηλωσεις του 2015 και τον προγραμματισμό για το 2016.
Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης ευλόγησε την πίτα, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τη δράση του Χορευτικού Ομίλου, μεταφέροντας και τις ευχές του Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η δράση του Χ.Ο.Α. αναπτερώνει το ηθικό μας για το μέλλον. Ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος συγχάρηκε τους ανθρώπους του Χορευτικού για το έργο τους αλλά και τους χορευτές, τονίζοντας πως ο δήμος στρέφεται πλέον προς την εξωστρέφεια, στους δρόμους της οποίας ήδη κινείται ο Χορευτικός από το 1978. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως στόχος του δήμου για φέτος είναι να στηρίξει τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, υποσχόμενος οικονομική στήριξη και στον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου.
Ακολούθως, η κ. Καφεντζή κάλεσε τον πρόεδρο του Ειδικού Κέντρου Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Αιγίου Θόδωρο Στεφανίδη, στον οποίο παρέδωσε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στον άνθρωπο, μιλώντας και για το σπουδαίο έργο που επιτελείται στο Ειδικό Κέντρο, καθώς και για τη δρομολόγηση ανέγερσης νέων εγκαταστάσεων. Ο κ. Στεφανίδης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του, χαρακτηρίζοντας τον Χορευτικό Όμιλο, τον καλύτερο πρεσβευτή της περιοχής στο εξωτερικό. Τέλος, ο διευθυντής του Ομίλου Χρήστος Κιλιάς, ανακοίνωσε ότι προσφέρεται μία φορά την εβδομάδα να παραδίδει μαθήματα παραδοσιακού χορού στους εκπαιδευόμενους του Ε.Κ.Α.ΜΕ.! Ακολούθησε η απονομή τιμητικών διπλωμάτων στους χορευτές που εισήχθησαν στο Πανεπιστήμιο και η εκδήλωση συνεχίστηκε με άλλα 3 τμήματα 2ου έτους , 1ου έτους αλλά και ενηλίκων που παρουσίασαν χορούς Θράκης. Η εκδήλωση τελείωσε πανηγυρικά με θερμά λόγια όλων των παραβρεθέντων για τον αγαπημένο τους Σύλλογο.