keravnos basketΣε ένα παιχνίδι ακατάλληλο για …καρδιακούς και λοιπές παθήσεις και του οποίου η έκβαση κρίθηκε έπειτα από δύο παρατάσεις, ο Κεραυνός επικράτησε στο κλειστό του Αιγίου με τελικό σκορ 99-91 της Νέας Ιωνίας και έδειξε ότι παρά τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει.
Μάλιστα, αυτή ήταν 3η συνεχόμενη νίκη (και 9 συνολικά στο φετινό Πρωτάθλημα) για τους Αιγιώτες, που έβγαλαν πάθος στα κρίσιμα σημεία και διατήρησαν την διαφορά τους από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.
Αγωνιστικά οι παίκτες του Λουκά Λεονάρδου δεν ήσαν καθόλου καλοί στο α’ ημίχρονο και δέχθηκαν αρκετά περιφερειακά σουτ, με συνέπεια να βρεθούν στο -13 (13-26) από το 10’. Στη συνέχεια προσπάθησαν να αλλάξουν την άμυνα τους και έριξαν την διαφορά στους 9 (33-42) στο 20’.
Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερο με αυτό του πρώτου μέρους, καθώς η Νέα Ιωνία ήλεγχε το παιχνίδι παρά την πίεση του Κεραυνού. Το γ’ δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 58-64, ενώ στα τελευταία λεπτά τα μεγάλα σουτ των Μοσχοβάκη και Νικολάου έκλεισαν την «ψαλίδα». Ετσι, οι Αιγιώτες έφεραν το ματς στα ίσα (72-72) 1.28’’ πριν τη λήξη, όμως ακολούθησαν διαδοχικές άστοχες επιθέσεις -με την τελευταία να ανήκει στον Κεραυνό αλλά τον Μοσχοβάκη να αστοχεί- και το παιχνίδι πήγε στο επιπρόσθετο πεντάλεπτο.
Στην παράταση ο Κεραυνός θα μπορούσε να φτάσει στη νίκη αν ήταν λίγο πιο αποτελεσματικός, ωστόσο στο τέλος στάθηκε και τυχερός, καθώς 4’’ πριν το τέλος ο Νικολάου με τρίποντο οδήγησε το ματς και σε δεύτερη παράταση (86-86). Στη συνέχεια και παρά την κούραση που είχε επέλθει, ο Κεραυνός έδειξε να πατάει καλύτερα στο παρκέ, βελτίωσε αισθητά την αμυντική του λειτουργία και «καθάρισε» από νωρίς τη νίκη με τους Τρυφωνόπουλο και Δ. Λυμπέρη να βάζουν μπροστά την ομάδα τους με 4 πόντους (95-91). Το τελικό σκορ που καταγράφθηκε ήταν 99-91 και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν μία αγχωτική μεν, αλλά σπουδαία βαθμολογική επιτυχία.
Πρώτος σκόρερ για τον Κεραυνό και εκ των κορυφαίων του αγώνα ήταν ο Νίκος Μοσχοβάκης με 32 πόντους, ενώ είχε άξιου συμπαραστάτη τον Παναγιώτη Νικολάου με 20 πόντους. Εξαιρετικοί ήταν πάντως στον αμυντικό τομέα οι αφοί Λυμπέρη, ενώ σημαντική δουλειά στην οργάνωση πρόσφερε ο Κώστας Τρυφωνόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 13-26, 33-42 ημ., 58-64, 72-72 κ.α., 86-86 α’ παρ., 99-91 τελικό.
Κεραυνός Αιγίου: (Λ. Λεονάρδος): Μοσχοβάκης 32 (1), Β. Λυμπέρης 9, Ταπεινός 8 (2), Βασιλειάδης 12 (2), Γκουρβέλος, Γκούμας, Σκόνδρας 6 (1), Τρυφωνόπουλος 9 (1), Δ. Λυμπέρης 3 (1), Νικολάου 20 (2).
Νέα Ιωνία: (Σπ. Σαμώλης), Καλασούντας, Τόρα 14 (2), Θάνος 16 (2), Σιλητζήρης 4, Θεοδωράκος, Μαυρίδης 6, Σταυρόπουλος, Λίτσιος 22, Δήμας 2, Νικολακόπουλος, Ιγγλέζος, Αναστασόπουλος 27 (7).