yporgiko symb tsiprasΑπό το πρωί κυκλοφορούσε στα δημοσιογραφικά γραφεία η φήμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει νέο μήνυμα-διάγγελμα στον ελληνικό λαό με στόχο την «καταστολή» των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Ξαφνικά «έσκασε» η είδηση ότι αύριο το πρωί (10.30) θα συνεδριάσει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο όπου θα συζητηθούν όλα τα ανοιχτά θέματα μεταξύ των οποίων και το αγροτικό, που «καίει» περισσότερο την κυβέρνηση, καθώς οι αγρότες έχουν προαγγείλει ότι θα φτάσουν ως το Σύνταγμα, όπου και θα… κατασκηνώσουν. Ως γνωστόν, κάθε υπουργικό «ανοίγει» με την ομιλία του πρωθυπουργού και δεδομένου ότι μεταδίδεται όχι μόνο από την κρατική τηλεόραση αλλά και από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς έχει και τη μορφή… διαγγέλματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, κατα τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει στους αγρότες νέα πρόσκληση για διάλογο, ενώ θα προσπαθήσει να «διασπάσει» και τα αγροτικά μπλόκα. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα κάνει λόγο για ελαφρύνσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση αλλά και για αλλαγές στις εισφορές. Στόχος του πρωθυπουργικού επιτελείου είναι να «ενισχύσει» τους αγρότες που είναι υπέρ του διαλόγου αλλά και εκείνους που δεν θέλουν να κατέβουν στην Αθήνα, όπως π.χ. τα μπλόκα των Τεμπών, των Μικροθηβων αλλά και του Προμαχώνα.
crashonline.gr