plektikiΣτο πλαίσιο της λειτουργίας εικαστικών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) ξεκίνησε τη λειτουργία εργαστηρίων πλεκτικής για ενήλικες, σε τμήματα για αρχάριους και προχωρημένους.

Το πλέξιμο συγκαταλέγεται στις τεχνικές που χρησιμοποιούνται αφενός στην εικαστική θεραπεία (art therapy) λόγω της αγχολυτικής του ιδιότητας και αφετέρου στην καθημερινή ζωή, καθώς λειτουργεί συνενωτικά για όσους και όσες ασχολούνται, μιας και αποτελεί ισχυρό μέσο κοινωνικοποίησης και δημιουργικό διάλειμμα από την καθημερινότητα. Παράλληλα, το πλέξιμο είναι ένας τρόπος οικονομικής ανανέωσης γκαρνταρόμπας, καθώς με δυο βελόνες και λίγο μαλλί, μπορούν να δημιουργηθούν μικρά και μεγάλα “θαύματα” όπως πουλόβερ, ζακέτες, γιλέκα, διακοσμητικά για ρούχα, κοσμήματα, αξεσουάρ, τσάντες κ.α..

Ο κύκλος μαθημάτων διαρκεί δύο μήνες και το κόστος συμμετοχής είναι 40 € για όλο το δίμηνο, μη συμπεριλαμβανομένων των υλικών (βελόνες, μαλλιά πλεξίματος). Τα μαθήματα γίνονται τις εξής ημέρες και ώρες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης”:

• Τρίτη απόγευμα 4.00 – 5.30 μ.μ.
• Τετάρτη πρωί 10.00-11.30 π.μ.
• Παρασκευή πρωί 10.00 – 11.30 π.μ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στα γραφεία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και ώρες 9 π.μ. – 2 μ.μ. ή στο τηλέφωνο 26910-68522 (κα Βασιλική Μπαλή).