magirema 2o proskopoi Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου σε συνεργασία με τα Προσκοπικά Κλιμάκια του Αιγίου, διοργανώνει την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 από τις 8:00πμ έως τις 18:00μμ στο Αίγιο, εργαστήριο με Θέμα ” Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική στην Προσκοπική Ζωή” για τους ανιχνευτές των Κοινοτήτων.

Αναφορικά η Κοινότητα Ανιχνευτών είναι το τρίτο Τμήμα του Προσκοπικού Συστήματος και αποτελείται από εφήβους 15-18 ετών (Α’ έως Γ’ Λυκείου ή Γ’ Γυμνασίου εφόσον δεν υπήρξαν πρόσκοποι στο παρελθόν). Οι δράσεις της Κ.Α έχουν ένταση, έκταση και περιεχόμενο ανάλογα με τις δυνατότητες και τα ενδιαφέροντα των εφήβων. Όλες οι δραστηριότητες έχουν στόχο να καλύψουν τις ανάγκες των εφήβων, να δώσουν κίνητρα και ευκαιρίες, ώστε να αναπτυχθούν οι φυσικές, ηθικές, πνευματικές και κοινωνικές τους ικανότητες . Οι Έφηβοι στη προσκοπική Ζωή διοργανώνουν δράσεις με ενδεικτικό πλαίσιο αναφοράς τον Πολιτισμό (Καλές Τέχνες), την Αγωγή και την Δημοκρατία (Ανθρώπινα Δικαιώματα) την Κοινωνική Αλληλεγγύη (Άνθρωποι με αναπηρία), την Ποιότητα Ζωής (Αθλητισμός, εξαρτήσεις, Διατροφή), την Σταδιοδρομία (Ανεργία, επαγγελματικός Προσανατολισμός) και φυσικά την Ανίχνευση Φύσης (Αναρρίχηση, Διαβίωση στη φύση).

Το Εργαστήριο εντάσσεται στα πλαίσια της προόδου των εφήβων. Οι έφηβοι μέσα από ειδικευμένους επαγγελματίες θα μάθουν το σωστό και υγιεινό τρόπο διατροφής, θα μαγειρέψουν, τονίζοντάς τους την αποφυγή των γρήγορων φαγητών και θα χρησιμοποιήσουν υλικά και αρώματα που θα τους προταθούν για τις προσκοπικές δράσεις και όχι μόνο.
Η Διεξαγωγή του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου ”Αλέκος Μεγαρής” (Παλαιό Νοσοκομείο) .
Στη Δράση θα συμμετέχουν 65 περίπου έφηβοι και επιπλέον οι συνοδοί τους, από το Αργοστόλι και το Ληξούρι Κεφαλλονιάς, την Πάτρα, το Ρίο και το Αίγιο.
Μια Προσκοπική δράση με γνώσεις, γεύσεις και αρώματα..