aigialeonΔεν αποτέλεσαν έκπληξη για την παράταξή μας τα γεγονότα της τελευταίας συνεδρίασης του δημ.συμβουλίου Αιγιαλείας με αρνητικούς πρωταγωνιστές για πολλοστή φορά τους κ΄.κ΄.Παναγόπουλο και Ντίνο, δήμαρχο και πρόεδρο του δημ.συμβουλίου, που θέλοντας να αποφύγουν την ουσιαστική συζήτηση των ζητημάτων της πόλης δυναμιτίζουν μονίμως το κλίμα, με ύβρεις, σκαιώδεις χαρακτηρισμούς και μειωτικές συμπεριφορές απέναντι στους εκπροσώπους της μειοψηφίας.
Στην μόνιμη επωδό του κ΄. Παναγόπουλου, να μην απαντά ποτέ επί της ουσίας στα ερωτήματα που του θέτουν οι παρατάξεις της μειοψηφίας, ακυρώνοντας τόσο το πνεύμα όσο και το γράμμα του νόμου για την απαραίτητη άσκηση ελέγχου των πεπραγμένων του από τη μειοψηφία, προστίθεται η αρνητική συμπεριφορά του κ΄.Ντίνου που ακυρώνει την κορυφαία θεσμική διαδικασία μεταξύ δημοτικής αρχής και μειοψηφίας στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Η προφανής ενόχλησή τους στις επικριτικές ερωτήσεις του κ΄.Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου για τον ρόλο του κ΄.δημάρχου στις διαπραγματεύσεις της μεταβίβασης των μετοχών του Παναιγιαλείου, της κρυφής του ατζέντας για τα ΤΕΙ και την μετεξέλιξη του χώρου της πρώην Χαρτοποιίας εν αγνοία των συμπολιτών και της διοίκησης του ΤΕΙ σε πάρκο των… άθλων του Ηρακλή, η διγλωσσία του στο θέμα της διάσωσης της εκκλησιάς των Εισοδίων και οι ενέργειες που προωθούν «εργολαβία» παρά την κοινή απόφαση για αυτεπιστασία από το ΥΠΠΟ, ήταν τα θέματα που «απαντήθηκαν» με ύβρεις και διακοπή της συνεδρίασης που οδήγησε τον επικεφαλής μας σε προσωρινή αποχώρηση σεβόμενος τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου απ`όλες τις παρατάξεις.
Βεβαίως ο κ΄.Παναγόπουλος δεν θα μπορούσε να αποφύγει την συζήτηση για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ αφού ερχόταν προς έγκριση από το σώμα η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ που είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία (ο επικεφαλής μας είχε με επιχειρήματα καταψηφίσει ως εκπρόσωπος της μειοψηφίας στην επίμαχη συνεδρίαση της 10ης Δεκεμβρίου 2015). Τόσο κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ όσο και στην συνεδρίαση της περ.Πέμπτης του Δημ.Συμβουλίου από τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο αναδείχθηκε με στοιχεία η αλήθεια που αποκρύπτει η δημοτική αρχή από τους συμπολίτες μας. Συγκεκριμένα από τα 16 χιλ. υδρόμετρα του πρώην δήμου Αιγίου εισπράττονται ετησίως (και το 2016 θα συνεχιστεί) δύο εκατ.ευρώ μέσω μιας πολύ αυστηρής πολιτικής στα δοκιμαζόμενα από την κρίση νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και καταστήματα που δίνουν καθημερινά μάχη για να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Η σώφρονα πολιτική που ο κ΄. Παναγόπουλος αποφεύγει έχοντας μικροπολιτικές σκοπιμότητες, θα ήταν η επέκταση της Επιχείρησης σε όλη την Αιγιάλεια όπου θα καταγράφονταν ο ακριβής αριθμός των υδρομέτρων και των εσόδων και όχι μια κατά προσέγγιση κάθε χρονιά εγγραφή στον προϋπολογισμό του δήμου, κονδυλίου από τους πρώην όμορους καποδιστριακούς δήμους που πέρυσι απέφεραν περίπου 700 χιλ. ευρώ, ενώ ο ίδιος αριθμός συμπολιτών από το Αίγιο πληρώνει δύο εκατομμύρια ευρώ. Προτείναμε ως παράταξη μετά από μελέτη του θέματος την μεταφορά των εσόδων αυτών στην ΔΕΥΑ με το ίδιο τιμολόγιο που πληρώνουν σήμερα, δίχως δηλαδή αυξήσεων στα χωριά, με καταγραφή όμως χωρίς νεροκλοπή ώστε να ανασάνει το ταμείο της ΔΕΥΑ και να μετακυληστεί σε μείωση παγίων και τιμολογίων σε ποσοστό 30% στους λογαριασμούς των Αιγιωτών.
Αντί ουσιαστικών απαντήσεων και εποικοδομητικού διαλόγου στο κατεξοχήν θεσμικά όργανο το δημοτικό συμβούλιο, εισπράξαμε ύβρεις και συκοφαντίες προφανώς γιατί επιχειρήματα δεν είχε ο κ΄.Παναγόπουλος, αναθέτοντας μάλιστα στον κ΄.Ντίνο, τον αντίθετο ρόλο από αυτόν που επιβάλει ο νόμος στον πρόεδρο του Δ.Σ. για την διασφάλιση θεσμικά του διαλόγου μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας.
Αποκορύφωμα των ποινικά ελεγχόμενων αναφορών τους ήταν μεταξύ άλλων η αποστροφή του κ΄. Παναγόπουλου προς τον επικεφαλής μας «…Απάνθρωπε! Είσαι εχθρός της πόλης! θα το έχουν μετανιώσει αυτοί που σε έστειλαν εδώ μέσα».
Στον ολισθηρό δρόμο που έχουν επιλέξει δεν θα τους ακολουθήσουμε, τιμώντας την ψήφο των συμπολιτών μας που μας έδωσαν φωνή, λόγο και ύπαρξη στα δημοτικά πράγματα, θα συνεχίσουμε με συνέπεια να αγωνιζόμαστε για όσα θεωρούμε ότι πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα στο δήμο μας.
Αντί άλλης απάντησης στα όσα υβριστικά και συκοφαντικά εκστόμισαν οι κ΄.κ΄.Παναγόπουλος -Ντίνος εναντίον του επικεφαλής, των στελεχών και των ψηφοφόρων της παράταξής μας, τους καλούμε να ενημερωθούν και να παραδειγματιστούν από την συμπεριφορά δημάρχων και προέδρων από την πρόσφατη ιστορία της πόλης. Ουδέποτε δήμαρχος και πρόεδρος από τη μεταπολίτευση έως και την ώρα που άρχισε η δική τους θητεία δεν διανοήθηκε να ακυρώσει την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου όπως επικίνδυνα επιδιώκουν αυτοί σήμερα…