klhrodotima kanellopoyloyΜετά από την δημοσιοποίηση του Δήμου Αιγιαλείας να βγει σε φανερή δημοπράτηση το κληροδότημα (Κανελλόπουλου) έχει φέρει τα πάνω κάτω γιατί υπαρχή δικαστική αγωγή από τους κληρονόμους.

Οι κληρονόμοι ζητούν με επιστολή προς τον Δήμαρχο Αιγίου το κληροδότημα (Κανελλόπουλου) να απέχει από οποιαδήποτε πράξη εκμετάλλευσης.

Αίγιο, 11 Φεβρουαρίου 2016
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Ενημερώθηκα τυχαία από τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο ότι ο Δήμος Αιγιαλείας έχει προγραμματίσει για τις 22 Φεβρουαρίου 2016 φανερή, προφορική, πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του ισογείου χώρου που βρίσκεται επί της οδού Κλ. Οικονόμου 11.
Το ακίνητο αυτό περιήλθε στην κυριότητα του Δήμου με την 12287/13.2.2009 δημόσια διαθήκη του αποβιώσαντος πατέρα μου, Δημητρίου Κανελλόπουλου, η οποία δημοσιεύθηκε στις 05.05.2009 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αιγίου (αριθ. πρακτικ. 106/5.5.2009). Τελείως συμπτωματικά, η διαθήκη αυτή συντάχθηκε ενώπιον σας με την επαγγελματική σας ιδιότητα, τότε, του Συμβολαιογράφου.
Όπως γνωρίζετε, η αδερφή μου και εγώ, ως μοναδικά τέκνα και μοναδικοί εξ αδιαθέτου κληρονόμοι του αποβιώσαντος πατέρα μας, ασκήσαμε την από 19.09.2009 και με αριθμό κατάθεσης 172/2009 αγωγή μας ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αιγίου.
Με την αγωγή μας αυτή ζητούσαμε (α) την ακύρωση της δημόσιας διαθήκης και την αναγνώριση ότι τυγχάνουμε μοναδικοί εξ αδιαθέτου κληρονόμοι κατά ποσοστό ½ εξ αδιαιρέτου ο καθένας του συνόλου της κληρονομιαίας περιουσίας που κατέλειπε ο πατέρας μας και (β) επικουρικά να αναγνωριστεί το δικαίωμα της νόμιμης μοίρας που δικαιούμασταν στο σύνολο της ίδιας περιουσίας.
Εναγόμενος με την αγωγή αυτή ήταν και ο Δήμος Αιγίου και νυν Δήμος Αιγιαλείας. Η αγωγή αυτή έχει νομίμως μεταγραφεί στα βιβλία διεκδικήσεων του Υποθηκοφυλακείου Αιγιαλείας στον Τόμο 32 και με Αριθμό 3296.
Επί της αγωγής μας αυτής δημοσιεύθηκε στις 23 Ιουνίου 2015 η 17/2015 οριστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αιγίου. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή:
(α) Έγινε δεκτή εν μέρει η αγωγή μας.
(β) Αναγνωρίστηκε το κληρονομικό μας δικαίωμα ως νομίμων μεριδούχων, το οποίο δικαιούμαστε να λάβουμε για τη συμπλήρωση της νόμιμης μοίρας μας που ανέρχονται στα ποσοστά που αναφέρονται στην απόφαση αυτή επί των ακινήτων που περιλαμβάνονταν στην 12287/13.02.2009 δημόσια διαθήκη του αποβιώσαντος πατέρα μας.
Ανάμεσα στα ακίνητα αυτά, είναι και το ακίνητο της οδού Κλεομένους Οικονόμου αριθ. 11. Η απόφαση αυτή δεν έχει προσβληθεί, μέχρι και σήμερα, με οποιοδήποτε ένδικο μέσο.
Όπως προκύπτει από τα πιο πάνω:
(α) Το κληρονομικό δικαίωμα του Δήμου έχει αμφισβητηθεί με την πιο πάνω αγωγή μας.
(β) Επί της αγωγής μας αυτής, έχει εκδοθεί οριστική απόφαση.
(γ) Σύμφωνα με την 17/2015 οριστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αιγίου, ο Δήμος στερείται της αποκλειστικής και πλήρους κυριότητας του ακινήτου επί της οδού Κλεομένους Οικονόμου αριθ. 11.

Σας θέτω υπόψη σας τα πιο πάνω και ζητώ ο Δήμος Αιγιαλείας να απέχει από οποιαδήποτε πράξη εκμετάλλευσης του ακινήτου, στο οποίο η αδερφή μου και εγώ έχουμε αναγνωρισμένο κληρονομικό δικαίωμα, σύμφωνα με την πιο πάνω απόφαση του Δικαστηρίου.

_______________________
Αντώνης Κανελλόπουλοςxarti gia klhrodotima kanellopoylou