dikasthrio eikonesΈνας υπερχρεωμένος δανειολήπτης χρησιμοποιώντας τον νόμο Κατσέλη κατάφερε την διαγραφή των οφειλών του προς τράπεζες για δάνεια και κάρτες.

Ο εν λόγο δανειολήπτης κατάφερε διαγραφή της τάξης του 81,89% του χρέους του. Το υπόλοιπο θα αποπληρωθεί με πιο ευνοϊκούς όρους και δόσεις.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Ειρηνοδικείου Αιγιαλείας διαγράφει ο χρέος της τάξης των 267.040,51 ευρώ από το συνολικό χρέος που είναι 326.040,51 και απαλλάσσει τον οφειλέτη καθώς σώζει την α’ κατοικία του από πλειστηριασμό όμως τον υποχρεώνει να καταβάλει σε διάστημα 15 ετών με μηνιαίες δόσεις της τάξης των 250 ευρώ το ποσό των 59.000.

Η συνήγορος του και δικηγόρος Μαρία Μπιρπανάγου ανέφερε «Η εν λόγω απόφαση αποδεικνύει ότι η ελληνική νομολογία κάνει πλέον δεκτό και αναγνωρίζει ως κύριο υπαίτιο των χρεών αυτών όχι τον δανειολήπτη αλλά την εκάστοτε τράπεζα, η οποία αφειδώς και χωρίς έλεγχο χορηγούσε δάνεια, η αποπληρωμή των οποίων από την πρώτη στιγμή φάνταζε αδύνατη.

Η ικανοποίηση του γραφείου μας είναι μεγάλη, διότι με την απόφαση αυτή, συμβάλλουμε στην δημιουργία μία νέας τάσης στην Νομολογία των Ελληνικών Δικαστηρίων εκ της οποίας θα ωφεληθούν πολλοί συμπολίτες μας.»