trakter dromos blokaΡητή εντολή να μην φθάσει κανένα τρακτέρ στο Σύνταγμα έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Το υπουργείο για να κατορθώσει να αντεπεξέλει στις εντολές Μαξίμου, κατέστρωσε επιχειρησιακό σχέδιο για την παρεμπόδιση της καθόδου των αγροτικών τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας. Το βάρος θα πέσει στην Τροχαία, αλλά και την αστυνομία, που αναμένεται να απαγορεύει την είσοδο των τρακτέρ είτε από τα διόδια Σχηματαρίου και Αφιδνών, αλλά και
στον Άλιμο, στο Παλατάκι Χαϊδαρίου και στο Σταυρό της Αγίας Παρασκευής. Επίσης, μπλόκο θα υπάρχει και στο λιμάνι του Πειραιά.ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα υπάρχουν στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ενώ τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους αγρότες θα πρέπει να σταθμεύσουν είτε στο στάδιο του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο, είτε στη Λεωφόρο Αθηνών και από εκεί θα πρέπει με άλλο τρόπο να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε τα τρακτέρ δεν θα φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό είναι δουλειά της Τροχαίας.