epimelitirio_axaiasΤο Επιμελητήριο Αχαϊας και η Patras IQ διοργανώνουν ημερίδα. Για την Καινοτόμο και Νεανική Επιχειρηματικότητα
Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19.00
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαϊας

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και
του Ευρωβουλευτή της GUE/ ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιου Κούλογλου

Η εκδήλωση έχει σκοπό την παρουσίαση εργαλείων και πρακτικών για τη μείωση της νεανικής ανεργίας, την ενίσχυση της νεανικής και κοινωνικής επιχειρηματικότητας και τη συγκράτηση του διαρκώς αυξανόμενου ρεύματος των νέων που εγκαταλείπουν τη χώρα μας προς αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.

Είναι μέρος μιας προσπάθειας για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από το υφεσιακό κλίμα, που διαμορφώθηκε από την εφαρμογή πολιτικών σκληρής λιτότητας κατά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Οι πολιτικές αυτές έπληξαν ιδιαιτέρως τον νεανικό πληθυσμό της χώρας και εκτόξευσαν τη ανεργία των νέων σε πρωτόγνωρα ύψη. Είναι «στρατηγική ήττα» της Ελλάδας το γεγονός ότι νέοι και πολύ ταλαντούχοι άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα για να βρουν δουλειά.

Στόχος της ημερίδας είναι να συνεισφέρει στην εκκίνηση συζητήσεων που να αφορούν και το μέλλον της Ελλάδας και όχι μόνο το παρελθόν. Να δοθούν δηλαδή ιδέες και εργαλεία για τη στήριξη των νέων, ώστε να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, γνωρίζοντας και αξιοποιώντας τόσο τα ευρωπαϊκά προγράμματα και την εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και ήδη επιτυχημένα παραδείγματα νέων, ελληνικών καινοτόμων επιχειρήσεων.

Το πρώτο μέρος ξεκινά με εισαγωγή από τον
ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιο Κούλογλου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι εισηγήσεις των:
Δημοσθένη Πολύζου – Αναπληρωτή Πρυτάνεως Έρευνας και Ανάπτυξης, Πανεπιστημίου Πατρών.
Δημήτρη Καραβίδα – Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Ειρήνη Μαρίνου – Προϊσταμένης ΟΑΕΔ Πελοποννήσου
Θεόδωρο Τσούμπελη – Γενικός Γραμματέας Επιμελητηρίου Αχαϊας

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιασθούν καλές πρακτικές από νέες καινοτόμες επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει συζήτηση με τη δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από πλευράς του κοινού.