Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αιγίου είναι ένα κλιμάκιο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων με πλούσια δράση στα δρώμενα της πόλης και όχι μόνο. Περίπου δυόμιση μήνες από την έναρξης της προσκοπικής χρονιάς οι Ενήλικοι Εθελοντές συνεχίζουν αθόρυβα να κάνουν πράξη την Αποστολή του Προσκοπισμού, που στόχο έχει να συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων, μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου.
Στα πλαίσια του παραπάνω στόχου πλούσιες δραστηριότητες για τα παιδιά έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αλλά παράλληλα έχουν προγραμματιστεί και πολλές άλλες.
Συγκεκριμένα τα παιδιά της 2ης Αγέλης Λυκοπούλων (ηλικίας 7-10ετών) ζουν μέσα από το παραμύθι και μαθαίνουν να κάνουν πράξη το Ρητό τους..”Πάντα Πρόθυμα για το Καλό”. Αυτό τον καιρό ταξίδεψαν με τον Πινόκιο μαθαίνοντας για το περιβάλλον, για τις ιδιότητες του ξύλου και έγιναν για λίγο οι μικροί Τσεπέτο φτιάχνοντας όμορφες δημιουργίες.
Επίσης πραγματοποιήθηκε Δράση με θέμα τα παραδοσιακά παιχνίδια για την Αγέλη Λυκοπούλων αλλά και την Ομάδα Προσκόπων (ηλικίες 11-13 ετών).Η πλατεία Αγίας Λαύρας γέμισε παιδικές φωνές και χαρούμενα πρόσωπα που συνεργάζονταν και έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό πάντα μέσα από τον συναγωνισμό και όχι τον ανταγωνισμό. Παιχνίδια όπως τα μήλα, η αμπάριζα, η τρίλιζα, το κουστό και πολλά άλλα, που τα παιδιά δυστυχώς δεν γνωρίζουν πια, λόγω της αυξημένης χρήσης της τεχνολογίας και της μη ύπαρξης γειτονιάς.
Έπειτα ένα πρωτάθλημα Μπάσκετ διοργανώθηκε. Οι ομάδες δήλωσαν συμμετοχή, έφτιαξαν πανό, έμαθαν τους κανόνες και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.
Όμως κάτι έλειπε από το πρόγραμμα των προσκοπικών τμημάτων, μια εκδρομή στη φύση. Έτσι λοιπόν η 2η Ομάδα Προσκόπων Αιγίου πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή στο Πυργάκι Αχαϊας. Το Κατασκηνωτικό Κέντρο στο Πυργάκι γέμισε παιδικές, χαρούμενες φωνές, 9 χρόνια μετά την ολοκληρωτική Καταστροφή του Δάσους, από την τότε πυρκαγιά. Τα αποτελέσματα της τότε δενδροφύτευσης εμφανή, καθώς και τα δημιουργήματα της Φύσης που αναγεννήθηκε από τις στάχτες της. Την Κυριακή έφτασε στο χώρο και η Αγέλη Λυκοπούλων που ακολουθώντας τις οδηγίες του Πινόκιο ήρθε σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Μέλη της Κοινότητας Ανιχνευτών (15-18 ετών) έκαναν έρευνα για τις συνέπειες της Πυρκαγιάς καθώς και για την Αναγέννηση της ίδιας της φύσης. Τέλος με αφορμή την Ημέρα Δάσους τα τμήματα πραγματοποίησαν Δράση Προσφοράς στο χώρο με δενδροφυτεύσεις, κλαδέματα και καθαριότητες έχοντας ως slogan ”Το Μέλλον του Περιβάλλοντος είναι στο χέρι μας”.
Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 τα λυκόπουλα γιόρτασαν τα ”85 γενέθλιά τους” με δρώμενα που πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία του Ι.Ν Παναγίας Φανερωμένης σε συνεργασία με την 1η Αγέλη Λυκοπούλων Αιγίου. Πέρασαν 85 ολόκληρα χρόνια από τότε που ακούστηκε η πρώτη Μεγάλη Κραυγή Λυκοπούλων το 1931 στο Λύκειο Μακρή στην Αθήνα. Από τότε δεκάδες φεγγάρια φώτισαν τα όνειρα χιλιάδων παιδιών που τα κυνήγησαν στα φανταστικά μονοπάτια του Μόγλη και των άλλων Ηρώων. 85 Χρόνια Κλάδου Λυκοπούλων στην Ελλάδα και 100 χρόνια λυκοπούλων στον κόσμο. Επιστρατεύτηκαν τούρτες κάθε μεγέθους, φωτογραφίες ιστορικές βγήκαν από τα συρτάρια και πολλά μπαλόνια σκάσανε σε πλατείες σε όλη την Ελλάδα. Το ίδιο έπραξαν και τα Λυκόπουλα της περιοχής μας.
Οι προσκοπικές όμως δραστηριότητες για το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αιγίου δεν σταματούν εδώ, αλλά συμμετέχουν στο Λιχουδόσπιτο του Χριστουγγενιάτικου Πάρκου βάσει του προγράμματος της ΔΗΚΕΠΑ κερνώντας νόστιμες λιχουδιές σε συνεργασία με το Ζαχαροπλαστείο ”Πραλίνα”.
Οι Χριστουγεννιάτικες Προσκοπικές Δραστηριότητες ολοκληρώνονται με την την Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 επί της οδού Μητροπόλεως και Κ. Θεοδώρου Γωνία έναντι Ι.Ν Παναγίας Φανερωμένης δίνοντας έτσι για άλλη μια φορά το Μήνυμα της Προσφοράς στο συνάνθρωπο και καλώντας όλο τον κόσμο να συμμετάσχει. Ο χώρος θα φιλοξενήσει παράλληλα και όμορφες, χειροποίητες δημιουργίες των παιδιών.

Πληροφορίες στο group τους στο facebook: 2ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΙΓΙΟΥ
τηλέφωνα 2691027738-6976083054 Εργ. Κατοικίες Αγίων Αποστόλων