17.4 C
Aigio
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΑιγιάλειαΕπί τάπητος όλα τα ζητήματα με την ΕΡΓΟΣΕ

Επί τάπητος όλα τα ζητήματα με την ΕΡΓΟΣΕ

trenoΚλιμάκιο της ΕΡΓΟΣΕ με επικεφαλής τον τον Δ/ντα Σύμβουλο κ. Θάνο Βούρδα επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής τα εργοτάξια στην περιοχή του Κιάτου, του Αιγίου και της Σήραγγας Παναγοπούλας ενώ το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο δημαρχείο και σύσκεψη παρουσία του δημάρχου Αιγιαλείας, του αντιδημάρχου κ΄.Δ.Φιλιππάτου και υπηρεσιακών παραγόντων της Τεχνικής Υπηρεσίας, στη διάρκεια της οποίας τέθηκαν από πλευράς δήμου μια σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής στα όρια του δήμου Αιγιαλείας.

Από πλευράς Τεχνικής Υπηρεσίας υποδείχθηκαν όλα τα σημεία που απαιτούνται βελτιώσεις και αφότου έγινε εκτενής ενημέρωση συμφωνήθηκε σήμερα κιόλας να αποσταλούν εγγράφως όλα τα αιτήματα του δήμου. Άλλωστε ήδη από πλευράς Τεχνικής Υπηρεσίας ήταν έτοιμος ο φάκελος στον οποίο περιέχονται και όλες οι σχετικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου με τις οποίες ζητούνται βελτιώσεις ωστόσο θα περιληφθούν κάποια ακόμα θέματα που τέθηκαν στην προχθεσινή σύσκεψη.

Μεταξύ άλλων τα θέματα που τέθηκαν από πλευράς δήμου είναι τα εξής:

-Συνέχιση απαλλοτριώσεων για διαπλάτυνση δρόμων στο Αίγιο.

-Υπογειοποίηση της γραμμής στα Νικολέικα.

-Συνέχιση όλων των τεχνικών έργων για προστασία κατάντι και ανάντι των περιοχών όπου υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα.

-Η ανύψωση του δρόμου ώστε να έρθει στο ίδιο επίπεδο με τον υπάρχοντα στην περιοχή του Πανοράματος όπου ο δρόμος δίπλα από τη γραμμή παρουσιάζει υποβάθμιση περίπου ένα μέτρο! (για το ζήτημα αυτό φαίνεται ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες διόρθωσής του).

-Διόρθωση σε ορισμένα σημεία επί της Τ.Κ.Ζήριας.

-Ασφαλτόστρωση όλων των παράπλευρων στη γραμμή, δημοτικών οδών.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular