apollon-aigioy 1Δίχως να καταφέρει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Ριόλο απέναντι στον τοπικό Πανμοβριακό, αφού γνώρισε την ήττα με 3-0, ο Απόλλωνας Αιγίου συνεχίζει την φθίνουσα βαθμολογική του πορεία και πλησιάζει ολοένα και περισσότερο την επικίνδυνη ζώνη.
Η σημερινή ήταν η 10η ήττα των Αιγιωτών στο Πρωτάθλημα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκομιδή τους στα τελευταία 8 παιχνίδια είναι μόλις 2 βαθμοί (0-2-6). Στον αντίποδα, οι «κοκκινόμαυροι» αξιοποίησαν για μία ακόμη φορά φέτος την έδρα τους, έφθασαν τις 8 επιτυχίες και διατηρήθηκαν στην 6 θέση της βαθμολογίας.
Σε αγωνιστικό επίπεδο, οι φιλοξενούμενοι του Γιάννη Παλαιολογόπουλου παρατάχθηκαν με αρκετές απουσίες και δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν σε διάρκεια στις απαιτήσεις του ματς. Στο α’ μέρος δυσκολεύτηκαν αρκετά, καθώς είχαν να αντιμετωπίσουν και τον κόντρα άνεμο, όμως κράτησαν ανέπαφη την εστία τους μέχρι το 44’ με τον Αγγελο Βαρνακιώτη να πραγματοποιεί σωτήριες επεμβάσεις σε τρεις περιπτώσεις. Δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο όμως και στο παραπάνω λεπτό (44’), όταν ο Ντίνος Σπυρόπουλος ευνοήθηκε από κόντρες και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σε ένα άκρως κομβικό χρονικά σημείο. Πάντως, ο Απόλλωνας θα μπορούσε να είχε αυτός το σκορ στο 37’, όταν έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Δημήτρη Μαυρομάτη, ο οποίος πλάσαρε άουτ από το ύψος του πέναλτι και ενώ ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν πεσμένος στο έδαφος.
Στην επανάληψη του παιχνιδιού, ο Πανμοβριακός έχοντας αποβάλλει το άγχος με το τέρμα που πέτυχε «πάτησε» καλύτερα και κατάφερε να πετύχει δύο ακόμη γκολ, στο 51’ με τον Σπύρο Αβράμη και στο 71’ με τον Γιώργο Μητρόπουλο. Από εκεί και μετά όλα κύλησαν διαδικαστικά με τον Απόλλωνα να μένει μακριά από τον καλό του εαυτό.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο 48’ ο Αγγελος Βαρνακιώτης απέκρουσε πέναλτι (το οποίο αμφισβητήθηκε) του Σπυρόπουλου, ενώ στο 77’ ο γκολκίπερ του Απόλλωνα χτύπησε (ευτυχώς όχι σοβαρά) σε εναέρια μονομαχία και αντικαταστάθηκε από τον 18χρονο Γιάννη Γούτα, που πήρες το «βάπτισμα του πυρός» στο Πρωτάθλημα.
Πανμοβριακός Ριόλου: Ζήγκος, Μητρόπουλος, Κάτσενος, Νικολόπουλος (71΄ Αναγνωστόπουλος), Αντωνόπουλος, Λιάκος, Παπαγεωργακόπουλος, Σπυρόπουλος (86΄ Τσιντώνης), Μπακάλης (79΄ Νιφορόπουλος), Χριστόπουλος, Αβράμης.
Απόλλων Αιγίου: Βαρνακιώτης (77’ λ.τ. Γούτας), Μάλλιος, Νικολόπουλος (74’ Θεοχαρόπουλος), Κ. Βλάχος, Κάρμας, Μυλωνάς, Κόρδας, Μαυρομάτης, Ντιόπ (69’ Παπαβραμόπουλος), Μπακατσέλος, Αλευρίτης.