skoupidiaΌπως αναμενόταν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας το ενδιαφέρον εστράφη κυρίως στη συζήτηση για τη μεταφορά των απορριμμάτων και απόρριψή τους σε ΧΥΤΑ με τον Θανάση Παναγόπουλο να δέχεται αυστηρή κριτική από την μειοψηφία για την όλη διαχείριση του ζητήματος των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με την εισήγηση του δημάρχου: μετά από την κήρυξη «άγονου» του διεθνούς διαγωνισμού και της επαναληπτικής διαδικασίας του αποφασίστηκε από το δήμαρχο η απευθείας ανάθεση στον προσφέροντα Rendina Sab. Anna7maria (με τον δ.τ. ΕΥΡΩΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ), την εκτέλεση της υπηρεσίας «Μεταφορά συμπυκνωμένων απορριμμάτων και απόρριψή τους σε ΧΥΤΑ για το έτος 2015» προϋπολογισμού (858.000,00€ + 197.340,00€ ΦΠΑ 23%), έχει αντικείμενο την ημερήσια μεταφορά (40 tn * 250 Η.Ε. * 220 km * 0,38€=836.000,00€).

Η διάρκεια της σύμβασης θα έχει διάρκεια περίπου ένα χρόνο από την υπογραφή της, με δυνατότητα παράτασής της χρονικά από την ημερομηνία λήξης της.

-Από την παράταξη Θεοδωρακόπουλου τόσο ο πρώην δήμαρχος όσο και Μιχάλης Κωνσταντίνου –Βασίλης Φιλιππόπουλος που τοποθετήθηκαν εξέφρασαν επιφυλάξεις σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη εταιρία είχε συνεργαστεί επί «καποδιστριακών» δήμων με τον δήμο Ερινεού και είχε δημιουργηθεί τεράστιο θέμα γιατί δεν ήταν γνωστό που… πηγαίνει τα σκουπίδια. Ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος άλλωστε άσκησε γενικότερα κριτική για τους χειρισμούς Παναγόπουλου στη διαχείριση των απορριμμάτων και κυρίως γιατί ενώ όπως είπε θα μπορούσε να έχει προχωρήσει ο ΧΥΤΑ στην Παπανικολού τελικά πάλι ο δήμαρχος καταφεύγει στην …ακριβή λύση της μεταφοράς.

-Από την πλευρά του ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος έκανε λόγο για «διγλωσσία» από πλευράς δημοτικής αρχής τονίζοντας ότι έχοντας ενάμισυ χρόνο αναλάβει τα ηνία του δήμου ακόμα ο κ΄.Παναγόπουλος επιμένει σε… σχεδιασμούς με μυστικές διαβουλεύσεις που έχουν ενοχοποιηθεί στη συνείδηση των πολιτών δεδομένων των χιλιάδων ευρώ που δαπανούνται κάθε χρόνο και απόδειξη ότι… παρότι προκλήθηκε ο δήμαρχος, δεν αποκάλυψε ποια είναι η δέσμευση που έχει αναλάβει η εταιρία και σε ποιο ΧΥΤΑ θα πηγαίνει τα σκουπίδια…