mme-tvΤης Ευτυχίας Λαμπροπούλου. Τι και αν σύσσωμη η αντιπολίτευση προσπάθησε να καταδείξει τα σκοτεινά σχέδια της συγκυβέρνησης; Μάταια … 102 κατά, 14 παρών και 154 υπέρ ψήφισαν την τροπολογία της ντροπής.

Τελικά η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μίλησε και … Αποφάνθηκε … Πίσω ολοταχώς για μια Ελλάδα υποχείριο της κυβερνητικής πολιτικής. Από την ελευθερία του λόγου, περνάμε στην εποχή της λογοκρισίας μέσα από τα μάτια της πλειοψηφίας της βουλής. Καληνύχτα ανεξάρτητες αρχές.

Είναι κοινά παραδεκτό ότι η σχέση πολιτικής και δημοσιογραφίας είναι ιδιόρρυθμη: αγαπιούνται και συγχρόνως ανταγωνίζονται. Στα μέσα ακόμα της δεκαετίας του ’60 τα ΜΜΕ και κυρίως η τηλεόραση την οποία συναντούσε κανείς κατά κύριο λόγο σε καφενείο της εποχής, έδρασε ως πειθήνιο όργανο της τότε εξουσίας. Το ίδιο συνέβη και κατά τη δεκαετία του ’80 όπου για μια ακόμα φορά χρησιμοποιήθηκε ως μέσο στήριξης της τότε σοσιαλιστικής κυβέρνησης. Άλλωστε οι Γκεμπελικές πρακτικές και συμπεριφορές ορισμένων ανθρώπων που στελέχωναν τότε τη κρατική τηλεόραση έχουν μείνει στην Ιστορία. Βλέπετε η κρατική τηλεόραση είχε το μονοπώλιο οπότε φυσικό επόμενο ήταν να συμβεί κάτι τέτοιο. Όλα αυτά μέχρι τη δεκαετία του ’90 όπου εμφανίζονται τα δύο πρώτα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια. Έκτοτε φαίνεται πως άρχισε να φυσάει αέρας ανανέωσης στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Δυστυχώς μέσα σε λίγα χρόνια κόπασε αυτός ο άνεμος και σηκώθηκαν θύελλες. Μιας και η εκάστοτε κυβέρνηση ανακαλύπτει το τρόπο και το μέσο έτσι ώστε να χειραγωγεί τα ΜΜΕ.

Σήμερα πολλά τα δεινά του νόμου περί αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και ουδέν δεινότερο από το άρθρο που κάνει λόγω για τον αριθμό των εργαζομένων. Μέχρι τώρα είχε ομήρους η ΕΡΤ τώρα έτσι όπως το πάνε φυλακίζουν όλους τους εργαζόμενους των τηλεοπτικών καναλιών. Προφανώς η κυβέρνηση ψάχνει να βρει κομματικό στρατό μιας και δεν της αρκεί η στήριξη της ΕΡΤ, η οποία λειτουργεί ως γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε να στρέψει το πρόσωπό της προς τα ιδιωτικά κανάλια. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι από τους Οκτώ τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας άδεια θα πάρουν μόνο οι τέσσερις κατά τον κύριο Παππά; Αλήθεια όταν πέσει το μαύρο στα τέσσερα κανάλια πού θα προσληφθούν οι εργαζόμενοι; Από τον καφετζή του κυλικείου ως τον εκφωνητή του δελτίου ειδήσεων, πού θα βρουν εργασιακή στέγη τόσα άτομα; Με πρόχειρους υπολογισμούς η Συγκυβέρνηση μέσα από τη ν-τροπολογία θα αφήσει στο δρόμο γύρω μερικές χιλιάδες εργαζομένους. Άραγε η ΕΡΤ μπορεί να προσλάβει τόσα άτομα;

Για να δούμε λίγο σύμφωνα με όλα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τι πρόκειται να συμβεί. Για να μη κουράζω με πολλά στοιχεία η κυβέρνηση βάζει δικλίδες ασφαλείας. Κόβει και ράβει το εν λόγω νόμο σύμφωνα με τα μέτρα και τα σταθμά της. Σε ρόλο Υπερκαναλάρχη ο Νίκος Παππάς γίνεται τιμητής των πάντων με το ΕΣΡ να έχει διακοσμητικό χαρακτήρα και η πλειοψηφία της Βουλής το πρώτο και τελευταίο λόγο. Πρακτικές και συμπεριφορές που θυμίζουν άλλες εποχές. Όλα δείχνουν πως οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν για τα καλά καταστρώσει το σχέδιο δράσης τους. Οι συζητήσεις με τους Τούρκους επιχειρηματίες, τα διαπλεκόμενα εντός των τειχών δίνουν και παίρνουν … Κατά τα άλλα πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής σου λένε.

Από τη μια ο ελάχιστος αριθμός απασχολουμένων στα τηλεοπτικά κανάλια που τίθεται ως προϋπόθεση, σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ2 θέτει σε καθεστώς ομηρίας το σύνολο των εργαζομένων σε αυτά. Από την άλλη δεν αφήνει τους όποιους επιχειρηματίες να σταθούν στα πόδια τους, φροντίζει εντέχνως να τους έχει υποχείριο της, με τα μέχρι τώρα δεδομένα μετρημένοι στα δάχτυλα εκείνοι που θα πάρουν τις άδειες με διεθνή διαγωνισμό. Όλα αυτά εξαιτίας μιας μελέτης από το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας η οποία στοίχισε κάμποσες χιλιάδες ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο. Λες και η Ελλάδα δεν έχει τόσα αξιόλογα πανεπιστήμια για να διενεργήσουν μια μελέτη και μάλιστα αξιόπιστη; Η μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας την οποία επικαλείται η κυβέρνηση ως αξιόπιστη δεν έχει συγγραφείς, δεν έχει ιδιότητες και δεν έχει υπογραφή. Εν ολίγοις η Συγκυβέρνηση πουλάει φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες, πάγια τακτική της άλλωστε. Προφανώς είναι ορατός ο ο κίνδυνος το ΣτΕ να κάνει λόγω για την αντισυνταγματικότητα αυτών των αδειών. Ποιος σοβαρός επιχειρηματίας θα ρισκάρει να δώσει τα ωραία του λεφτά και να μείνει μετέωρος; Παιχνίδια πολιτικής και στρατηγικής όπου ο κος Κουρουμπλής πέταξε τη μάσκα του σοσιαλιστή και είπε την αλήθεια που όλοι υποπτευόμαστε. Τι; Ότι τα κανάλια μιλάνε εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής! Αυτό ενοχλεί, άρα λογοκρισία αλά Χούντα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει καταλάβει το μέγεθος των ευθυνών της και εξακολουθεί να κάνει πολιτικά παιχνιδάκια . Αν και … Θεωρώ πως αυτό το χαρτί με τις αδειοδοτήσεις στο τέλος δεν θα της βγει. Ο μόνος λόγος που γίνεται τώρα όλο αυτό, έχει στόχο και σκοπό την απόσπαση της προσοχής του κόσμου από τα τα μείζονα και τα σημαντικά . Λες και έλυσαν όλα τα προβλήματα και είπαν να ασχοληθούν και με τις αδειοδοτήσεις των καναλιών…Άραγε τυχαίο την ώρα που η Ελλάδα είναι στο πόδι με το συνταξιοδοτικό , το ασφαλιστικό και τους αγρότες η Κυβέρνηση να ασχολείται με τις αδειοδοτήσεις ; Τίποτα τυχαίο . Μοιραία όμως η κυβέρνηση χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της και κάνει ότι μπορεί για να κρατηθεί στη ζωή έστω και με μηχανική υποστήριξη .. Στο τέλος θα κλείσει αυτή η Ιστορία όπως και άλλες τόσες. Τούτο γιατί έχει κενά, παραλήψεις και στοιχεία που παραπέμπουν σε θεσμικό σκάνδαλο.

Το μόνο βέβαιο είναι , ότι η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γνωρίζει πολύ καλά πως για να κρατήσει την εξουσία πρέπει πάση θυσία να χειραγωγήσει Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με κάθε τρόπο με κάθε μέσο. Κάτι που θα λειτουργήσει μπούμερανγκ, καθώς στο εξωτερικό ήδη ο απόηχος των ενεργειών αυτών έχει προκαλέσει δυσμενή σχόλια για τη Χώρα μας.