APERGIAKI KINITOPOIHSH (3)Σήμερα το πρωί στις 10:00 έλαβε χώρα στην Πλατεία Αγίας Λαύρας η απεργιακή κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου στην συγκέντρωση από νωρίς συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου και πάνω από 300 αγροτικά αυτοκίνητα που έδωσαν το δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση, τα καταστήματα της Αιγιαλείας, εμπορικά και εστίασης παρέμειναν κλειστά και παρευρέθηκαν με δυναμική παρουσία.
Σύσσωμος ο Αιγιότικός λαός βρέθηκε στην πλατεία μαζί με τους φορείς όπου συμμετείχαν τα σωματεία εργαζομένων, ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγίου, ο Ιατρικός Σύλογος, ο Σύλλογος Δικηγόρων, Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Ψυκτικών, ο Σύλλογος Ηλεκτρολόγων, ο Σύλλογος Συνεργιών Αιγίου, ο Σύλλογος Λογιστών Αιγίου, ο Σύλλογος Ταξί, ο Σύλλογος Αρτοποιών, ο Εμπορικός Σύλλογος Ανατολικής Αιγιαλείας, η Π.Ε.Σ, τα Αχαϊκά Μάρμαρα, η ΕΒΟ, Σύλλογος Βοήθεια στο Σπίτι, ο Σύλλογος Ξυλουργών κ.α. Σύλλογοι.

Στην Πλατεία παρευρέθηκε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων μαζί με πολλούς κληρικούς της Ιεράς Μητρόπολης.
Την απεργιακή συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ο κ.κ. Αμβροσίου όπου τόνισε «πως ο κύριος ρόλος της εκκλησίας είναι να μας κάνει ανθρώπους του Θεού. Η εκκλησία δεν αποστρέφει το βλέμμα της από τον άνθρωπο ως μία ψυχοσωματική οντότητα. Αυτή η συγκέντρωση δεν έχει πολίτικό χαρακτήρα αλλά Πανελλήνιο και Πανανθρώπινο χαρακτήρα ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Η υπερφορολόγηση οδηγεί τον άνθρωπο σε μία νέα μορφή φτώχειας.»

Ο Μητροπολίτης έκανε λόγο ότι οι άνθρωποι έχουν κλειστεί, ότι πλέων υπάρχει ο φόβος και έχουν βάλει συνεργισμούς και σιδεριές στα σπίτια τους και έχουν γίνει απάνθρωποι και όπως ανέφερε ένας άνθρωπος χωρίς θεό είναι επικίνδυνος.

Ανέφερε επίσης: «σε μία χώρα που κοιτάνε να ποιούν και την τελευταία σταγόνα αίμα από τους πολίτες ένας υπουργός ο υπουργός οικονομικών έχει ένα κινέζο βοηθό και παίρνει 800.000 ευρώ το χρόνο, αυτό και μόνο δείχνει πως οι άνθρωποι δεν κάνουν καλή διαχείριση.. καλά κάνετε και αγωνίζεστε κι διαμαρτύρεστε και εύχομαι ο θεός να δώσει ένα καλό και αίσιο τέλος αλλιώς οι μέρες που θα έρθουν θα είναι πολύ πιο μαύρες από αυτές. Καλό κουράγιο λοιπόν και καλή επιτυχία. Είμαστε εδώ με όλους τους πατέρες της Αιγιαλείας για να σας δείξουμε ότι είμαστε διπλά σας. Είμαστε πνευματικοί σας πατέρες. Δεν αδιαφορούμε για τα προβλήματα σας και η παρουσία μας εδώ είναι για να τονίσει αυτό. Το μόνο που θέλω να παρακαλέσω ο αγώνας μας να είναι ειρηνικός και αξιοπρεπής.»

Στην συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αιγιαλείας είπε: « Αγαπητοί συμπολίτες θεωρώ ότι η σημερινή μέρα είναι ιστορική μέρα. Θα μιλήσω σαν Δήμαρχος σαν πολίτης και σαν αγρότης. Φτάνει πια! Σήμερα ο αγώνας δεν είναι ότι χάσαμε κάποια δικαιώματα είναι αγώνας μόνο για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια μας. Σαν λαός μπορώ να πω έχουμε κάνει πολλά λάθη αλλά τα μεγαλύτερα λάθη τα έχουν κάνει αυτοί που μας έχουν κυβερνήσει 30 και 40 χρόνια πριν. Δεν αντέχουμε πια! Του χρόνου τέτοια ημέρα τα πράγματα θα είναι πολύ χειροτέρα εάν εφαρμοστούν αυτά που λένε. Πριν 190 χρόνια σε τούτη εδώ την πόλη τέτοιες ημέρες πάρθηκε μια ιστορική απόφαση σαν πολίτικο γεγονός για να ξεκινήσουν οι αγώνες για το 1821 τώρα εμείς μετά από 195 εμείς οι απόγονοι αυτών των ανθρώπων δεν μπορούμε να ζούμε ταπεινωμένοι ούτε προσκυνημένοι. Σαν δήμαρχος σαν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας έχω να σας δηλώσω ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε αγώνα. Δεν φτάνει μια μέρα μόνο αλλά συνεχείς αγώνες για να καταλάβουν. Μπορεί να είμαστε στην γωνία της Ευρώπης αλλά τούτος εδώ ο τόπος είναι το καλύτερο οικόπεδο που υπάρχει στην Ευρώπη με τους καλυτέρους ανθρώπους και με τα καλυτέρα μυαλά. Στο χέρι μας είναι.»

Τελευταίος μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και είπε: « οι νέοι φόροι θέλουν να μας ισοπεδώσουν οικονομικά, κοινωνικά και εργασιακά. Είμαστε όλοι εδώ ενωμένοι ώστε να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας που αγνόησαν επιδεικτικά στο παρελθόν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και δεν υλοποίησε η νέα Κυβέρνηση όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά αντί αυτού έφερε 3ο Μνημόνιο μετεκλογικά. Βύθισε πιο πολύ τον ελληνικό λαό στην φτώχεια και στην ανεργία. Έκανε το μεγάλο ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος έγινε προδοτικό ΝΑΙ. Απαιτούμε να αλλάξουν οι νομοσχεδιακές διατάξεις που στραγγαλίζουν τους μισθούς των συνταξιούχων και από συντάξεις το μετατρέπουν σε επιδόματα φτώχειας.. Να πάρουν πίσω τα σχεδία τους για την ασφάλεια. Ζητάμε δίκαιο φορολογικό σύστημα να εξασφαλίσουν την ασφάλεια της πρώτης κατοικίας. Να μπει ένα τέλος στις φορολογικές επιδρομές των μικρομεσαίων. Ζητάμε πίσω τα δικαιώματα μας τα κεκτημένα μας. Φτάνει πια! πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι το 3ο μνημόνιο είναι ταφόπλακα που μπαίνει στα ελληνικά νοικοκυριά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κι όλους τους κλάδους. Πρέπει να σταματήσουν τα παζάρια που φτωχοποιούν την κοινωνία. Η Αιγιαλεία βουλιάζει στην ανεργία με ποσοστά 30%. Αυτοί που έλεγαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια έρχονται να ισοπεδώσουν την κοινωνία. Η κατάσταση που έχει περιέλθει η χωρά τους διαψεύδει.»

Μετά, σύσσωμοι όλη η απεργιακή κινητοποίηση με 300 και πλέων αγροτικά αυτοκίνητα που συγκεντρώθηκαν κατά την διάρκεια, δίκυκλα και Ι.Χ αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν από την Πλατεία Αγίας Λαύρας στην Κλεομένους Οικονόμου και διέσχισαν την Οδό Κορίνθου όπου για λίγα λεπτά της ώρας κλείσανε την Πάλαια Εθνική Οδό.

Πήγαν σε μεγάλα Super Market και ζήτησαν να τα κλείσουν. Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Εθνική Οδό και μετέβηκαν προς τα Βενζινάδικα όπου ήταν το μπλόκο του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου.

APERGIAKI KINITOPOIHSH (2)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (18)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (17)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (16)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (15)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (14)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (13)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (11)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (10)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (9)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (8)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (7)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (6)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (5)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (4)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (3)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (19)

APERGIAKI KINITOPOIHSH

APERGIAKI KINITOPOIHSH (37)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (36)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (35)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (34)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (33)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (32)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (31)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (30)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (29)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (28)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (27)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (26)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (25)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (24)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (23)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (22)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (21)

APERGIAKI KINITOPOIHSH (20)