tei aigiouΣε συζήτηση «στρογγυλής τραπέζης» όπου αναπτύχθηκε η κατάσταση σήμερα για τα ΤΕΙ και αναδείχθηκαν τα πλεονεκτήματα του ΤΕΙ Αιγίου εξελίχθηκε η εκδήλωση για με αφορμή την κοπή πίτας του ΤΕΙ Αιγίου χθες στο πολύκεντρο της Μυρτιάς.

Εξέχουσας σημασίας βεβαίως η τοποθέτηση του νέου προέδρου του ΤΕΙ που ήδη όπως ανέφερε με απόφαση της Συγκλήτου που έχει προωθήσει στα αρμόδια υπουργεία θεωρεί ότι πρέπει η Οπτική να παραμείνει και να μην καταργηθεί το 2018 όπως προβλέπει το σχέδιο «Αθηνά» κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της του διαλόγου για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Παιδείας που έχει ήδη ξεκινήσει.

«Το σχέδιο Αθηνά που έθεσε σε μεταβατικότητα τη σχολή Οπτικής από το Αίγιο, ήταν ένα ‘τραύμα’ και είναι στο χέρι των τοπικών κοινωνιών να πείσουν την πολιτεία πως αυτό το τραύμα πρέπει να επουλωθεί, κάνοντας τις απαραίτητες κινήσεις και βαδίζοντας σε νέες διαδρομές. Εμείς πιστεύουμε ειλικρινά στα δύο τμήματα που λειτουργούν εδώ και βλέπουμε πως παράγουν άριστο επιστημονικό έργο, σε άμεση σύνδεση με την τοπική κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασίλης Τριανταφύλλου.

Από την πλευρά τους οι προϊστάμενοι των τμημάτων Οπτικής και Φυσικοθεραπείας κ΄.κ΄.Κουτσογιάννης και Τσέπης αντίστοιχα ανέπτυξαν την ιδιαίτερα επιτυχημένη δουλειά που γίνεται και στα δύο τμήματα ενώ ενδιαφέροντα στοιχεία έδωσε ο καθηγητής (και δημοτικός σύμβουλος) κ΄.Χρήστος Σπηλιωτόπουλος που είχε και όλο το συντονισμό της εκδήλωσης και αδιαμφισβήτητα προσμετράται στα θετικά η χθεσινή διοργάνωση.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης –ημερίδας όσοι έλαβαν το λόγο συμφώνησαν στο ότι το παράρτημα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Αίγιο πληροί όλες τις προϋποθέσεις, τόσο των κτιριακών εγκαταστάσεων που έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο Αιγιαλείας, όσο και του αριθμού καθηγητών και της άριστης επιστημονικής κατάρτισης που παρέχουν, σε συνδυασμό με τη συνεργασία με το τοπικό νοσοκομείο αλλά και την εξωστρέφεια που επιτυγχάνεται με διάφορα προγράμματα ανοιχτά προς το κοινό.

Κατά την τοποθέτησή του ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΤΕΙ διερωτήθηκε εάν είναι αρκετό το γεγονός ότι το ΤΕΙ Αιγίου πληροί τα ακαδημαϊκά κριτήρια ώστε να αποφευχθεί η κατάργηση της Οπτικής με τον κ΄.Τριανταφύλλου να απαντά ότι ναι μεν είναι σοβαρό αλλά από μόνο του δεν είναι… αρκετό. Ρίχνοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς την ευθύνη στους φορείς της πόλης και το δήμο για τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν ώστε να αντιληφθεί η ηγεσία του υπουργείου και άπαντες όσοι έχουν λόγο στις αποφάσεις για το νέο «χάρτη» της Παιδείας ότι το ΤΕΙ του Αιγίου δεν αποτελεί ένα ακόμα περιφερειακό τμήμα που εξυπηρετεί οικονομικό-κοινωνικά συμφέροντα αλλά μπορεί να αποτελέσει έναν ουσιαστικό εκπαιδευτικό πυρήνα.

Με δεδομένη την απάντηση του προέδρου του ΤΕΙ ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος έκανε λόγο για μια συλλογική διαχείριση που σήμερα δεν τη βλέπουμε… ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τα ΤΕΙ στο Αίγιο

*Στη σύσκεψη παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης “Αιγιαλέων Πόλις” κ. Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, ο καθηγητής Ιατρικής -και καταγόμενος από την Αιγιάλεια- δρ. Παναγιώτης Γκούμας, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ηρακλής Ρούπας, οι αντιδήμαρχοι Αιγιαλείας κ.κ. Βασιλική Ψυχράμη, Βασίλης Γ. Χριστόπουλος και Δημήτρης Φιλιππάτος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας κ. Στράτος Βαρδάκης, ο επιμελητηριακός σύμβουλος κ. Ανδρέας Ψυχογιός, η σύμβουλος Δ.Κ. Αιγίου κα Παναγιώτα Γκρέμου και άλλοι.