AGROTIKAΓια τα διάφορα προβλήματα ενίσχυσης αγροτών παρελθουσών χρήσεων που συζητήθηκαν και στην ανοιχτή εκδήλωση της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών στις 8/1, υπήρξαν προσπάθειες και συνεννοήσεις του κ. Ριζούλη με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ όλη αυτή την εβδομάδα, ώστε να προωθηθεί η επίλυση τους.

Το θέμα αναδείχτηκε σε κεντρικό πρόβλημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, μικρότερης όμως έκτασης.

Αποφασίστηκε κατ’ αρχήν, επειδή οι ενστάσεις που γίνονται αυτό το διάστημα στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν περιλαμβάνουν τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή της Αιγιαλείας, να δοθεί η δυνατότητα ενστάσεων σε όλους το αμέσως επόμενο διάστημα, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών Αιγιαλείας.

Αναμένεται ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για παράταση του χρόνου υποβολής ενστάσεων, πέραν της 18ης Ιανουαρίου, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους παραγωγούς να συντάξουν ορθώς και να καταθέσουν τις ενστάσεις τους.

Τέλος, την επόμενη εβδομάδα θα καθοριστεί συνάντηση του βουλευτή και αντιπροσωπείας παραγωγών, των οποίων τα παραδείγματα είναι ενδεικτικά των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται, με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΙΖΟΥΛΗΣ
Βουλευτής Αχαΐας