3ofest2Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του περσινού 3ου Μαθητικού Φεστιβάλ Δημιουργίας με θέμα τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ, το οποίο ανέδειξε την εκφραστικότητα, τον ενθουσιασμό των παιδιών αλλά και την αξία του ομαδικού πνεύματος συνεργασίας, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Αιγιαλείας επαναλαμβάνει την ίδια θεματική, δίνοντας ευκαιρία σε σχολεία του Νομού Αχαΐας να συμμετάσχουν στο 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας, που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2016.

Το φεστιβάλ απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων & Λυκείων και περιλαμβάνει ομαδικές συμμετοχές. Στόχος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. είναι να δώσει διέξοδο στη δημιουργικότητα των παιδιών και να καλλιεργήσει την αυτοπεποίθησή τους. Η μεγάλη αυτή γιορτή των μαθητών, η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό θα πραγματοποιηθεί μετά το Μάρτιο 2016, σε χρόνο που θα συμφωνηθεί από κοινού με τις συμμετέχουσες ομάδες, ενώ για διαδικαστικές λεπτομέρειες και θέματα συντονισμού όλο το διάστημα προετοιμασίας θα υπάρχει ανοιχτή γέφυρα επικοινωνίας με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α..

Στο φεστιβάλ, ξαναζωντανεύει η χρυσή εποχή του παλιού ελληνικού κινηματογράφου με σκηνές, ατάκες, τραγούδια και αγαπημένες χορογραφίες από διαχρονικές ταινίες που κατέχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μικρών και μεγάλων.

-Μέγιστη διάρκεια παρουσίασης: 15΄
-Κάθε ταινία θα είναι διαθέσιμη μόνο για 2 ομάδες. Αυτό σημαίνει πως θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και εάν μια ταινία έχει ήδη δηλωθεί 2 φορές, οι επόμενες ομάδες πρέπει να επιλέξουν κάποια άλλη.
-Κάθε ομάδα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 παιδιά.
-Κάθε σχολείο μπορεί να συμμετάσχει στο φεστιβάλ έως και με 2 διαφορετικές ομάδες

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως 31 Ιανουαρίου 2016, προκειμένου οι μαθητές να έχουν τον χρόνο να πειραματιστούν με ταινίες και ιδέες πριν οριστικοποιήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα εμπλακούν. Στη διακριτική ευχέρεια της ομάδας -και όχι υποχρεωτική- είναι η υιοθέτηση υποστηρικτικών μέσων για τις παρουσιάσεις τους. Π.χ. λιτά και μικρά, σκηνικά αντικείμενα που υποδηλώνουν χώρους, προκειμένου να διευκολύνεται η ροή κάθε παρουσίασης, στοιχεία που υποδεικνύουν ρόλους και παραπέμπουν στο περιεχόμενο, ενδυματολογικές επιλογές, μακιγιάζ, μουσική επένδυση, συνοδεία μουσικών οργάνων κλπ.. Οι σκηνικές αυτές ανάγκες θα πρέπει να περιγραφούν πλήρως στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α προκειμένου να υπάρξει σωστός συντονισμός των ομάδων.

Κάθε ομάδα πρέπει υποχρεωτικά να ορίσει υπεύθυνο είτε έναν εκπρόσωπο του Συλλόγου Διδασκόντων είτε έναν εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων που θα συντονίζει την ομάδα και θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α..

Η οργανωτική επιτροπή θα αποτελείται από την πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Αθανασία Τασσινού και Βασίλη Μανουηλίδη.

Σχετική φόρμα συμμετοχής έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. www.dikepaigialeias.gr Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα και να την αποστείλουν στο e-mail [email protected] ή [email protected]

Συμμετοχές θα γίνονται επίσης δεκτές καθημερινά και στην έδρα της Επιχείρησης (Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, Νικ. Πλαστήρα 19, Αίγιο, τηλ./fax 26910-28210), εργάσιμες μέρες και ώρες.
4omathitikofestival-1