xartopoihaΣε «αγώνα δρόμου», προκειμένου να εξετάσει όλες τις υπάρχουσες ευκαιρίες αξιοποίησης της παλιάς Χαρτοποιίας Αιγίου, βρίσκεται ο Δήμος Αιγιάλειας, επιχειρώντας στο άμεσο προσεχές χρονικό διάστημα, την ένταξη στο πρόγραμμα «ADRION» του INTERREG, – που υπολογίζεται περί τις 500 χιλιάδες ευρώ, για τη δημιουργία Μουσείου Οίνου.
Πιστός στην τήρηση του μνημονίου συνεργασίας του με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Αχαΐας, o δήμος σκοπεύει στην υλοποίηση δύο διαφορετικών στόχων, ο πρώτος με τη δημιουργία Θεματικού Πάρκου για τους «Άθλους του Ηρακλή» κι ο δεύτερος με Μουσείο Οίνου, συνυφασμένο με την μακρά ιστορία της Αιγιάλειας στην παραγωγή σταφίδας και το κρασί!, αν και δέχεται επικρίσεις για έλλειψη σχεδιασμού και επικοινωνιακά τεχνάσματα,, αφού το παλιό εργοστάσιο έχει παραχωρηθεί εξ ολοκλήρου στο ΤΕΙ Πάτρας για τη στέγαση του παραρτήματος στο Αίγιο, άρα δεν του ανήκει για να προγραμματίζει «χωρίς τον ξενοδόχο», με τον φόβο κάποιων – όπως του τ. αντιδημάρχου Στ. Λυριντζή με δημόσια παρέμβασή του – ακόμα και για εκδίωξη του εκπαιδευτικού ιδρύματος, προκειμένου να γίνουν πράξη επιχειρηματικά πλάνα, με τη συγκατάθεση του δημάρχου.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, αντέδρασε άμεσα, «κόβοντας το βήχα» σε πολλούς και αποκαλύπτοντας με δηλώσεις του στην εφημερίδα “Πελοπόννησος”, ότι «δεν υπάρχει καμία έριδα με το ΤΕΙ», αντιθέτως όπως λέει, «υπάρχει συμφωνία με τη διοίκησή του για την αξιοποίηση γειτνιαζόντων χώρων και κτιρίων, που δεν χρησιμοποιούνται για τη στέγαση και μελλοντική ανάπτυξή του».

Το ΤΕΙ καταλαμβάνει σήμερα περί τα πέντε (5) στρέμματα έκτασης, ενώ υπολείπονται άλλα 65 στρ. περίπου, στα οποία και δεν διαφαίνεται κάποια άμεση επέκτασή του.

«Δόθηκε όλο το περιουσιακό στοιχείο της Χαρτοποιίας στο ΤΕΙ, από τον τότε Δήμαρχο Αιγίου Γ.Περπή, με ρήτρα για ανάπτυξη 4-5 τμημάτων μέχρι το 2010 και όραμα την αυτονόμησή του, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Αν και μπορούμε, εμείς δεν προτιθέμεθα ν’ ασκήσουμε ένδικα μέσα, ούτε να το διώξουμε. Εδώ κοιτάμε να κρατήσουμε με «νύχια και με δόντια» και τις δύο λειτουργούντα τμήματα και λένε κάποιοι ότι θα τους διώξουμε;» αναρωτιέται , με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ο κ. Παναγόπουλος.

skaipatras.gr