parko xris 2Από την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) Μαρία Τσουκαλά, εκ μέρους του Δ.Σ. και με αφορμή την επιτυχημένη λειτουργία του “Πάρκου των Χριστουγέννων” στο Αίγιο για 4η συνεχή χρονιά, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Στις 6 Φεβρουαρίου 2016, ανήμερα των Φώτων, το “Πάρκο των Χριστουγέννων” στο Αίγιο έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του και αποχαιρέτησε με ανάμεικτα συναισθήματα τους χιλιάδες επισκέπτες του.

Ο Δήμος Αιγιαλείας και η ΔΗΚΕΠΑ, φιλοδοξώντας η Αιγιάλεια να αποτελέσει αγαπημένο προορισμό για όλες τις εποχές, ενώσαμε τις δυνάμεις μας, εργαστήκαμε συλλογικά και καταφέραμε να ‘ζωντανέψουμε’ στον πανέμορφο δημοτικό κήπο των Υψηλών Αλωνίων Αιγίου, ένα σπουδαίο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τη “Βασίλισσα του χιονιού” και δημιουργήσαμε το μοναδικό θεματικό Πάρκο στην Πελοπόννησο.

Παράλληλα, διοργανώσαμε έκθεση ζωγραφικής του σπουδαίου Αιγιώτη ζωγράφου Πάνου Φειδάκη, στο αρχοντικό της οικογένειας Παναγιωτόπουλου, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατοντάδες ντόπιους και ξένους επισκέπτες να νιώσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων και την αίγλη μιας άλλης εποχής, περιδιαβαίνοντας το εξαίσιο αυτό Αρχοντικό.

Είναι η πρώτη φορά που έγινε μια τόσο μεγάλη και οργανωμένη ενημέρωση στα σχολεία, στα ταξιδιωτικά γραφεία της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου και σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, τόσο για το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο και την έκθεση ζωγραφικής όσο και για τις απαράμιλλες ομορφιές του Δήμου μας.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε, οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 15.000 άτομα και το ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και αγάπης έφτασε στις καρδιές όλων.

Σας ευχαριστούμε όλους που αγκαλιάσατε τόσο θερμά την προσπάθειά μας αυτή, για τα όμορφα λόγια που μας είπατε όπως και για τις ιδέες σας. Σας υποσχόμαστε ότι τη φετινή χρονιά θα προσπαθήσουμε να μετατρέψουμε όλη την πόλη σε παραμυθούπολη, γεμάτη ζωντάνια και εκπλήξεις.

Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς, που με τη συνεισφορά τους βοήθησαν να κάνουμε πράξη αυτό το υπέροχο Πάρκο και όλους όσους συμμετείχαν καθημερινά στα δρώμενα και μοίραζαν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον χρυσό χορηγό μας “Coca Cola Τρία Έψιλον” που για μια ακόμη φορά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και στήριξε την προσπάθειά μας, όπως και όλους τους χορηγούς μας, που καθένας με τις δυνάμεις του συνετέλεσαν σε αυτό το μικρό χριστουγεννιάτικο θαύμα.

Το όνειρο συνεχίζεται. Αρχίσαμε ήδη να σχεδιάζουμε το Πολιτιστικό καλοκαίρι 2016 και το επόμενο, 5ο κατά σειρά “Παραμύθι των Χριστουγέννων”. Η αγάπη σας μας δίνει δύναμη για ακόμη καλύτερα πράγματα”.