ASTYNOMIAΑπό τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο διερεύνησης ποινικής υπόθεσης, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αστυνομικού, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους, καθώς και σε βάρος δύο αλλοδαπών, ηλικίας 38 και 39 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπής μητέρας, η οποία διαπίστωσε τη δημοσίευση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης γυμνών φωτογραφιών της 14χρονης κόρης της.

Σύμφωνα με την καταγγελία η ανήλικη συνομιλούσε με τον κάτοχο του συγκεκριμένου προφίλ (ο οποίος εμφανιζόταν ως 24χρονος) και αντάλλασσαν φωτογραφίες, ενώ τέλος της ζήτησε να μεταβεί στην οικία του, προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά.

Άμεσα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποιήθηκε ότι το συγκεκριμένο προφίλ αντιστοιχούσε σε σύνδεση του 27χρονου αστυνομικού.

Επίσης, από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη, μέσω των οποίων διαχειρίζονταν το πλαστό προφίλ με την γυμνή φωτογραφία της ανήλικης και τα οποία αντιστοιχούσαν σε συνδέσεις διαδικτύου των δύο αλλοδαπών.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 27χρονου αστυνομικού και ειδικότερα στα ψηφιακά μέσα που κατείχε και διαχειριζόταν, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε προβεί στη διαγραφή του επίμαχου προφίλ, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε μία φορητή συσκευή σύνδεσης στο διαδίκτυο, με εσωτερική κάρτα μνήμης.

Στη συνέχεια, έρευνες πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και στα ανευρεθέντα ψηφιακά μέσα των αλλοδαπών, όπου κατασχέθηκαν συνολικά δυο φορητοί Η/Υ, εννέα εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και κινητό τηλέφωνο.

Παράλληλα, προσήλθε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και άλλη μητέρα και κατήγγειλε ότι χρήστης με το ίδιο προφίλ, προσέγγισε την 13χρονη κόρη της, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και της απέστειλε μηνύματα με προτάσεις που αφορούν σε ασελγείς πράξεις, στέλνοντας της και γυμνή του φωτογραφία. Όπως προέκυψε, δημιουργός και διαχειριστής του προφίλ τυγχάνει ο 27χρονος αστυνομικός.

Το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter : @CyberAlertGR .