lazoyras-620x371Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, συνοδευόμενος από το βοηθό του Νίκο Μαγκαφά, συναντήθηκε τη π. Πέμπτη με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Λαζουράς έθεσε το θέμα και αίτημα της υποστήριξης και ενίσχυσης των ορεινών δήμων, όπως είναι και ο Δήμος Καλαβρύτων, στον οποίο, λόγω των καιρικών και εδαφολογικών συνθηκών που επικρατούν, συμβαίνουν θεομηνίες και καταστροφές στις υποδομές και στα δίκτυα (οδικό, ύδρευσης, κ.λ.π.).
Ο Υφυπουργός τόνισε ότι, είναι και στόχος του Υπουργείου Εσωτερικών η στήριξη των ορεινών δήμων και ανέφερε ότι, ήδη, έχει χρηματοδοτήσει το Δήμο Καλαβρύτων, με το ποσό των 100.000 ευρώ, για τις θεομηνίες του Καλοκαιριού στην Πλατανίτσα και στην Ανω Βλασία και ανέφερε ότι, εντός των ημερών, θα χρηματοδοτήσει το Δήμο, με το, επιπλέον, ποσό των 50.000 ευρώ, για την α-ντιμετώπιση επειγουσών αναγκών του Δήμου Καλαβρύτων, από θεομηνίες.
Επίσης, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, συζήτησε με τον Υφυπουργό και ενημερώθηκε και για άλλα σημαντικά για την αυτοδιοίκηση και ειδικά για το Δήμο Καλαβρύτων, θέματα, όπως, η παράταση του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ, λειτουργικά θέματα των δήμων, διευκολύνσεις και αναχρηματοδότηση των δανείων, θέματα των νομικών προσώπων και των δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου, κ.α.
Τέλος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, προσκάλεσε τον Υφυπουργό, κ. Μπαλάφα, να επισκεφθεί τα Καλάβρυτα, γεγονός για το οποίο υποσχέθηκε.