krasiaΜέλη και σύμβουλοι του Επιμελητηρίου Αχαΐας συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τα ευρωπαϊκά προγράμματα Βασίλη Χριστόπουλο, ώστε να συζητήσουν τις δράσεις τους σχετικά με την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου. Πιο συγκεκριμένα γίνονται συζητήσεις για τη δημιουργία Μουσείου Οίνου μέσα στο πρώην εργοστάσιο.

Η δημιουργία του Μουσείου Οίνου, αποτελεί ένα μεγάλο στόχο τόσο για το δήμο Αιγιαλείας όσο και για το Επιμελητήριο Αχαΐας .Θα είναι ένα μουσείο οινολογικών εκθεμάτων που δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να περιπλανηθεί στην ιστορία και την τέχνη του κρασιού.

Ο α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αρίστος Τηλιγάδης, έκανε γνωστό πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει μία συνάντηση στον δήμο Αιγιαλείας, ώστε γίνει η επιλογή του χώρου μέσα στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου που θα στεγαστεί το Μουσείο Οίνου.

«Στόχος μας είναι με αφετηρία την Αιγιάλεια και σε συνδυασμό με την επιτυχημένη πορεία που έχουν τα Οινοξένεια δημιουργήσουμε μια πανελλήνια εκδήλωση, που θα προβάλλει τα κρασιά και τα προϊόντα της αμπέλου σε όλη την Ελλάδα.»
Ως γνωστόν, τον περασμένο Ιούλιο υπεγράφη σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου στο Αίγιο, το σύμφωνο αγαστής και κυρίως ωφέλιμης συνεργασίας του δήμου με το κορυφαίο όργανο του επιχειρηματικού και επαγγελματικού κόσμου του νομού.