anagnostopoulou-630Σε δύο μήνες συμπληρώνεται τετραετία από την ημέρα που η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα έβαλε «λουκέτο».
Στην πολύκροτη υπόθεση εμπλέκεται μεγάλο μέρος της επιχειρηματικής αφρόκρεμας της Δυτικής Ελλάδας και αναλυτικά παρουσιάστηκε το θέμα από τη δημοσιογράφο κα Μ. Μπενέα στο «Έθνος της Κυριακής» της 17ης Ιανουαρίου.
Στην Αχαιή Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, κα Σία Αναγνωστοπούλου, απευθύνθηκε ο Σύλλογος Μεριδιούχων της Αχαϊκής Τράπεζας, αλλά και πλήθος μικρομεριδιούχων για να εκφράσουν την αγωνία τους, να διαμαρτυρηθούν για την ως τώρα κωλυσιεργία των αρμοδίων αρχών και να ζητήσουν την παρέμβασή της ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προκειμένου να φτάσει το θέμα στην καθοριστική φάση που βρίσκεται σήμερα.
Ύστερα από αίτημα της κοινωνίας των Πατρών που κατατέθηκε στο πολιτικό γραφείο της κας Αναγνωστοπούλου, υπήρξε άμεση ενεργοποίησή της με την κατάθεση της σχετικής αναφοράς στο Υπουργείο Δικαιοσύνης τον περασμένο Απρίλιο η οποία απαντήθηκε σε διάστημα μικρότερο του μηνός και συγκεκριμένα στις 18/05/2015.
Το αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών της κας Αναγνωστοπούλου ήταν η επιτάχυνση των διαδικασιών για να δρομολογηθεί το θέμα προς την κατεύθυνση της δικαστικής οδού και σήμερα πλέον υπάρχει το πόρισμα του Οικονομικού Εισαγγελέα Αθηνών, κου Παν. Αθανασίου, που προώθησε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των εμπλεκομένων προσώπων για το αδίκημα της κακουργηματικής από κοινού και κατ’ εξακολούθηση απιστίας.
Ύστερα από σχεδόν τέσσερα χρόνια καθυστέρησης των διαδικασιών και αναμονής των μεριδιούχων υπάρχει ταχεία εξέλιξη στο θέμα ώστε να δικαιωθούν επιτέλους οι ενδιαφερόμενοι και να απαντηθούν τα ερωτήματα πατρινής κοινωνίας.