tsipras zapioΣτο φουλ δουλεύουν οι μηχανές του πρωθυπουργικού επιτελείου με το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού να φαντάζει όλο και πιο πιθανό σε περίπτωση που η αξιολόγηση καθυστερήσει και η πόλωση με τη ΝΔ ενταθεί.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Real News, επί του παρόντος ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται αρνητικός στα σενάρια των πρόωρων εκλογών. «Όποιος βουλευτής της πλειοψηφίας θέλει, ας καταψηφίσει τα μέτρα, ας αναλάβει την ευθύνη να ρίξει την κυβέρνηση και να επαναφέρει τον μητσοτακισμό» είναι η θέση που ακούγεται όλο και περισσότερο τελευταία στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο πρωθυπουργός θα δώσει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στις κρίσιμες ψηφοφορίες.

Πάντως, στο κυβερνητικό επιτελείο δεν ανησυχούν τόσο για το τι θα κάνει τελικά ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης όσο και το τι θα κάνουν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Αντιδρά ο Παρασκευόπουλος
Όσον αφορά το ασφαλιστικό, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, υπάρχουν αντιδράσεις και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, καθώς υπουργοί (μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Παρασκευόπουλος) αντιδρούν κυρίως για τις πολύ υψηλές εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών, πρωτίστως των δικηγόρων.