diafano pc15χρονη κοπέλα πουλούσε τις γυμνές φωτογραφίες της και τα βίντεο σε τιμές από 20 έως και 100 δολάρια. Η «δραστηριότητά» της ξεκίνησε πριν έναν χρόνο και σε αυτό το διάστημα αποκόμισε περισσότερα από 1.100 δολάρια.

Η κοπέλα εντοπίστηκε από τη μητέρα της στο Gaines Township του Μίσιγκαν.

Παρά το σοκ που υπέστη, η μητέρα προέβη σε καταγγελία στην αστυνομία και η 15χρονη κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, αλλά και να φανερώσει τους λογαριασμούς των τεσσάρων ή πέντε τακτικών «πελατών» της.

Το κορίτσι πουλούσε τις φωτογραφίες μέσω του λογαριασμού της στο gmail, ενώ νωρίτερα είχε έρθει σε επαφή με τους «πελάτες» μέχρι των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί μία έξαρση αναλόγων περιστατικών, γεγονός που δεν αποκλείεται να εξελιχθεί μία έρευνα σε Ομοσπονδιακό επίπεδο, ούτως ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει κύκλωμα πίσω από τη συγκεκριμένη διαδικασία, ή αν πρόκειται για κάποια «νέα μόδα».

Στην Ελλάδα δεν έχουν παρατηρηθεί ανάλογα φαινόμενα επί πληρωμή, ωστόσο πολλοί έφηβοι και έφηβες έχουν πέσει θύματα από ενήλικες, οι οποίοι παρουσιάζονται ως συνομήλικοί τους και τους παρασύρουν.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει επισημάνει κατ’ επανάληψη την ανάγκη παρακολούθησης των παιδιών όταν βρίσκονται μπροστά στον υπολογιστή τους, καθώς και τη λήψη μέτρων, όπως το μπλοκάρισμα, σε συγκεκριμένους λογαριασμούς ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης.