skantalopetra 1Με αθρόα προσέλευση φίλων της λογοτεχνίας, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης” η παρουσίαση του νέου βιβλίου του καταγόμενου από τις Καμάρες Αιγιαλείας συγγραφέα Σωτήρη Σαμπάνη “Σκανταλόπετρα”. Η βιβλιοπαρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., των εκδόσεων “Διόπτρα” και του βιβλιοπωλείου “Σύγχρονη Σκέψη”, σε μια ατμόσφαιρα ζεστή και αυθεντικά φιλική.

Στις σελίδες του βιβλίου, που βασίζεται σε αληθινή ιστορία, ξενάγησαν το κοινό η φιλόλογος, ιστορικός και κριτικός λογοτεχνίας κα Βάνα Μπαντεβή και ο συγγραφέας και προσωπικός φίλος του Σωτήρη Σαμπάνη κ. Μιχάλης Σπέγγος. Αποσπάσματα διάβασαν με ιδιαίτερα γλαφυρό και παραστατικό τρόπο η συγγραφέας Αναστασία Καλλιοντζή και ο συνθέτης και φιλόλογος Σάκης Παπαδημητρίου. Εξάλλου, τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει η ραδιοφωνική παραγωγός και κριτικός λογοτεχνίας Μαίρη Ζαχαράκη.

Παίρνοντας το λόγο ο συγγραφέας της “Σκανταλόπετρας” Σωτήρης Σαμπάνης, μίλησε για την αληθινή ιστορία που του αφηγήθηκαν φίλοι του και η οποία τον ενέπνευσε στο να γράψει το μυθιστόρημά του. “Το βιβλίο αυτό δεν έχει κλειδαρότρυπα. Οι πόρτες ανοίγουν με το άγγιγμα της ψυχής” σημείωσε μιλώντας στο κοινό ο κ. Σαμπάνης, συμπληρώνοντας: “Η κρίση σας είναι το όπλο σας. Όταν μου κάνετε την τιμή να με διαβάσετε, μη διστάσετε να το τραβήξετε και να με …πυροβολήσετε!”

Η βραδιά έκλεισε με τον συγγραφέα να υπογράφει τα αντίτυπα του βιβλίου του στους φίλους του και με προσφορά ποτού και σνακ από το αρτοποιείο “Καρακάσης”.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ:
Ο Σωτήρης Σαμπάνης γεννήθηκε στις Καμάρες Αιγιαλείας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσιο Δίκαιο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η παρουσία του στο χώρο της λογοτεχνίας συνδέεται με τα μυθιστορήματα: Θέλω να μείνω με τον μπαμπά (2000) και Κόκκινος χορός (2003), από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Το 2007 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά του Οι Δίδυμες, από τις εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος. Το 2008 η ποιητική του συλλογή Μεσίστιοι Πόθοι, από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης – συλλογή η οποία είχε βραβευτεί στο διαγωνισμό ποίησης «Κούρος Ευρωπού» (1998).
Η παρουσία του στο χώρο του θεάτρου συνδέεται με τα έργα του: Ευγενείς Αγωνίες (γυναικείος μονόλογος) – Α΄ Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για το έτος 2009 στο διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού. Ηλιθιότητας Εγκώμιο – διασκευή εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο του Νιλ Σάιμον Οι Ηλίθιοι. Το σώμα του χρόνου (ανδρικός μονόλογος).
Η ιστοσελίδα του συγγραφέα με περισσότερες πληροφορίες είναι: www.sotirissampanis.gr

skantalopetra