conan o varvarosΤην πρωτοφανή θεωρία ότι ο περίφημος και για πολλούς μυθικός ήρωας, Κόναν ο βάρβαρος, (που έχει ενσαρκώσει κινηματογραφικά ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός και νυν πολιτικός Άρνολντ Σβαρτσενέργκερ), ήταν Τούρκος, διατύπωσε ο Τούρκος ιστορικός και ερευνητής, Ζεκερίγια Οζντεμίρ, στο πανεπιστήμιο Ατατούρκ του Μπαλίκεσίρ.

Σύμφωνα με τον Τούρκο καθηγητή, ο Κόναν ο Βάρβαρος ήταν Τούρκος της τουρκικής φυλής των Κιμμερίων και έζησε στην περιοχή του Αδραμυτίου, απέναντι από την Λέσβο, ενώ η προέλευση του ήταν από την κεντρική Ανατολία.

Μάλιστα η εξωφρενική θεωρία του Τούρκου καθηγητή κατατάσσει στις τουρκικές φυλές και τους…Ετρούσκους τους οποίους μάλιστα χαρακτηρίζει σαν «Πρωτότουρκους».

Ο Οζντεμίρ υποστηρίζει ότι όλες αυτές οι πρωτοτουρκικές φυλές είχαν έρθει από την Ανατολία στα παράλια του Αιγαίου και στη συνέχεια προωθήθηκαν και στην Ευρώπη διαδίδοντας τον μεγάλο πολιτισμό τους.
Για τον ίδιο τον Κόναν τον Βάρβαρο, ισχυρίζεται ότι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Τούρκους ήρωες που έχει πολεμήσει κατά άλλων φυλών της Μικράς Ασίας, όπως των Λύδιων και των Φρυγών.

Απόδειξη για όλα αυτά, δηλαδή της παρουσίας των Πρωτότουρκων στην περιοχή , είναι και οι ονομασίες των πόλεων της εποχής εκείνης όπως της πρωτεύουσας των Λύδιων, Σάρδεις, που σύμφωνα με τον Ζεκερία Οζντεμίρ είναι… τουρκικής προέλευσης από την τουρκική διάλεκτο των Κιμμερίων.

Εκτός από το Αδραμύττιο όμως, όπως αναφέρει ο Τούρκος καθηγητής ο Κόναν ο Βάρβαρος έζησε και στην γειτονική πόλη Άνανδρο, ενώ είχε πολεμήσει κατά των «επιδρομών» των κακών Ελλήνων που ήθελαν τότε να καταλάβουν την περιοχή.

Έτσι μαθαίνουμε ιστορία… «made by Turkey»!

ΠΗΓΗ: nikosxeiladakis