ypothikofyla ypothiofilakeioΟΧΙ στη συγχώνευση του Υποθηκοφυλακείου Καμαρών από 6 προέδρους του Ερινεού

Επιστολή προς πάσα κατεύθυνση

Την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να συγχωνευτεί το Υποθηκοφυλακείο Καμαρών με αυτό του Αιγίου, εκφράζουν με επιστολή τους προς την πρόεδρο Πρωτοδικών Αιγίου έξι πρόεδροι του πρώην Δήμου Ερινεού, ζητώντας θετική γνωμοδότηση εκ μέρους της Ολομέλειας Πρωτοδικών Αιγίου για να παραμείνει η υπηρεσία στην περιοχή τους.

Όπως έχει γράψει ο «Ημ» πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία των προέδρων και φορέων της περιοχής με παρούσα και την προσωρινή υποθηκοφύλακα κα Αναστασία Στρουμπούτα, με θέμα τη λήψη αποφάσεων για κινητοποιήσεις εκ μέρους τους ώστε να αποτραπεί το δυσάρεστο αυτό ενδεχόμενο.

Η αρχή έγινε με την επιστολή, που κοινοποιείται και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στον Περιφέρειάρχη Δυτικής Ελλάδας, στον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τον Δήμαρχο Αιγιαλείας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται και επίσκεψη κλιμακίου των φορέων της περιοχής στο γραφείο της προέδρου Πρωτοδικών Αιγίου, ώστε να εκτεθούν οι απόψεις τους και τα επιχειρήματα που αναγράφονται επιγραμματικά στην επιστολή.

Αναλυτικά, η επιστολή που συνυπογράφεται από τους προέδρους: ΚΑΜΑΡΩΝ (Παναγιώτη Περλέγκα), ΖΗΡΙΑΣ (Βασίλειο Γλωσσίδη), ΣΑΛΜΕΝΙΚΟΥ (Χρήστο Κανάγια), ΑΡΡΑΒΩΝΙΤΣΑΣ (Γεώργιο Μελισσάρη), ΝΕΟΥ ΕΡΙΝΕΟΥ (Οδυσσέα Σακελλαρόπουλο) και ΔΑΜΑΚΙΝΙΟΥ ( Γεώργιο Τρίγκα) αναφέρει:

«Αξιότιμη κα Πρόεδρε,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι Σας ζητήθηκε η έκδοση γνωμοδότησης προκειμένου το ειδικό άμισθο Υποθηκοφυλακείο Ερινεού να συγχωνευθεί με το Υποθηκοφυλακείο Αιγιαλείας. Οφείλουμε να Σας γνωστοποιήσουμε την κάθετη αντίθεσή μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο με τις ακόλουθες σκέψεις:

α) Πρόκειται για πολύ μεγάλη πληθυσμιακά περιοχή με εξυπηρετούμενη όλη την περιφέρεια του τέως Δήμου Ερινεού καθώς και την Τοπική Κοινότητα Ροδινής του Δήμου Πατρέων και αρκετά πρώην Δημοτικά Διαμερίσματα του τέως Δήμου Συμπολιτείας (Λάκκα, Μυρόβρυση, ΄Αλσος, Μάγειρα κ.λ.π.).

β) Ουδόλως επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός με την λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου Ερινεού. Αντίθετα θα επιβαρυνθούν χιλιάδες συμπολίτες μας με τη μετακίνησή τους στο Αίγιο ακόμα και για ένα απλό πιστοποιητικό σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης.

γ) Πρόκειται για το αρχαιότερο Υποθηκοφυλακείο της περιοχής (από του έτους 1860 περίπου), επί πλέον δε η περιοχή μας έχει ήδη αποψιλωθεί από κάθε άλλη υπηρεσία (Ειρηνοδικείο, Αστυνομία κ.λ.π.).

δ) Η ενδεχόμενη απομάκρυνση του Υποθηκοφυλακείου Ερινεού από την φυσική έδρα, χωρίς καμία κοινωνική ή οικονομική σκοπιμότητα, αντιβαίνει στη συνταγματική επιταγή για αποκέντρωση.

ε) Από την αποχώρηση της ειδικής άμισθης Υποθηκοφύλακος τον Δεκέμβριο του 2014 και από την πρώτη ημέρα το Υποθηκοφυλακείο λειτούργησε εύρυθμα, αναβαπτίσθηκε δε ως Υπηρεσία με γενόμενες δαπάνες και την μεταφορά σε κεντρικό χώρο (εμπορικό κέντρο) της Τοπικής Κοινότητας Καμαρών.

Με τις παραπάνω επισημάνσεις παρακαλούμε να λάβετε υπ’ όψιν την κάθετη αντίθεση των συμπολιτών μας, στην άδικη, άσκοπη, αναποτελεσματική και χωρίς κανένα όφελος απομάκρυνση και της Υπηρεσίας αυτής και να μην συναινέσετε στην περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των συμπολιτών μας.

Θα πρόκειται για μία άδικη απόφαση που θα οδηγήσει σε ζημία και σε περαιτέρω υποβάθμιση μιας μεγάλης περιοχής».