metamosxefsi mallionΕντυπωσιακά αποτελέσματα έχει στις γυναίκες η μεταμόσχευση μαλλιών και φρυδιών με την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο FUE.

Η μεταμόσχευση μαλλιών με την μεθοδο FUEείναι η πιο σύγχρονη τεχνική καθώς δεν αφήνει σημάδια και ουλές, ενώ είναι ελάχιστα τραυματική και εγγυάται το τελικό αποτέλεσμα

Η επιτυχία αγγίζει το 100% και την τελευταία δεκαετία έχουμε αλματώδη αύξηση μεταμοσχεύσεων μαλλιών και φρυδιών, καθώς πλέον το …προνόμιο δεν το έχουν μόνο οι άντρες.

Σύμφωνα λοιπόν με στατιστικά στοιχεία της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού:
Το 40% όσων υποβάλλονται σε μη επεμβατικές μεθόδους αποκατάστασης της πυκνότητας μαλλιών και φρυδιών είναι γυναίκες

Εννέα στις δέκα γυναίκες που ενδιαφέρονται για μεταμόσχευση τριχοθυλακίων σε περιοχές που δεν αφορούν το κεφάλι, εστιάζουν στα φρύδια.

«Πράγματι η FUE δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα, στις γυναίκες καθώς τα μαλλιά και τα φρύδια είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του προσώπου και της γυναικείας ομορφιάς» τονίζει ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, διαπρεπής πλαστικός χειρουργός, επιστημονικός Διευθυντής της Advanced Hair Clinics.

Σύμφωνα με τους πλαστικούς χειρουργούς η εμφύτευση μαλλιών και φρυδιών απευθύνεται σε γυναίκες που θέλουν να :

Βελτιώσουν το σχήμα και να εμπλουτίσουν την πυκνότητα του
Αποκαταστήσουν κάποια ουλή ή τραύμα στην περιοχή.
Ιδανικές υποψήφιες είναι οι γυναίκες που πάσχουν από:

Συγγενή έλλειψη φρυδιών,
Αραίωση λόγω τριχόπτωσης
Ουλές από έγκαυμα ή ατύχημα,
Εκτεταμένη αποτρίχωση φρυδιών στο παρελθόν
Γυροειδή αλωπεκία, υποθυρεοειδισμό κ,λ,π.
Αξίζει να τονιστεί ότι η γυροειδής αλωπεκία στις γυναίκες συνήθως είναι διάχυτη, ενώ άλλοτε η αραίωση εντοπίζεται στην κορυφή του κεφαλιού και στην πρόσθια γραμμή του μετώπου (hairline).

Η δημιουργία χαμηλότερης και πιο νεανικής γραμμής του μετώπου (hairline) για καθαρά αισθητικούς λόγους, είναι επίσης μια πολύ δημοφιλής εφαρμογή της μεταμόσχευσης μαλλιών στις γυναίκες.

Η μεταμόσχευση μαλλιών και φρυδιώνμε την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο FUEείναι μια διαδικασία που ολοκληρώνεται σε μερικές ώρες. Γίνεται μετοπική αναισθησία και συνεπώς η γυναίκα δεν αισθάνεται καθόλου πόνο.

Όπως αναφέρει ο Δρ Βεκρής «πριν από την μεταμόσχευση, στην περίπτωση των φρυδιών, η γυναίκα σχεδιάζει με ένα μολύβι το επιθυμητό σχήμα και συναποφασίζουμε ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου την τελική μορφή και την πυκνότητα.

Ακολούθως, με εργαλεία πολύ μικρής διαμέτρου γίνεται η λήψη των τριχοθυλακίων ένα προς ένα από το πίσω μέρος του κεφαλιού, όπου κουρεύουμε μια πολύ μικρή ζώνη, η οποία καλύπτεται από τα υπόλοιπα μαλλιά.Η εμφύτευση των τριχοθυλακίων γίνεται ένα προς ένα στην περιοχή των φρυδιών σε μια συνεδρία».

Με την ίδια διαδικασία γίνεται και η εμφυτευση των μαλλιών σε περιπτώσεις αραίωσης, λέπτυνσης ή υποχώρησης της πρόσθιας γραμμής του μετώπου και των κροτάφων.

Ο γιατρός λαμβάνει τα τριχοθυλάκια ένα προς ένα από το πίσω μέρος του κεφαλιού και τα εμφυτεύει ένα προς ένα στη λήπτρια ζώνη που εμφανίζει αραίωση χωρίς να κουρέψει τα μαλλιά. Η υποψήφια επιστρέφει στις δραστηριότητές της άμεσα από την επόμενη μέρα.

Η φύτρωση των τριχοθυλακίων γίνεται σταδιακά το επόμενο διάστημα και ολοκληρώνεται μετά από ενα χρόνο.Το αποτέλεσμα είναι 100% φυσικό και μόνιμο.Δεν υπάρχουν σημάδια και ουλές.

Στην φαρέτρα των γιατρών για την αντιμετώπιση ήπιας μορφής τριχόπτωσης, εποχιακή τριχόπτωση, γυροειδή αλωπεκία υπάρχει και η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP.
Στην περίπτωση αυτή γίνεται λήψη αίματος από τον ενδιαφερόμενο και στην συνέχεια ο γιατρός απομονώνει το πλάσμα του αίματος. Στο τέλος εγχέει στην επιφάνεια του τριχωτού το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα.
Η PRPδιεγείρει την τριχοφυΐα και αυξάνει τη διάμετρο της τρίχας ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τα υπάρχοντα μαλλιά και επιβραδύνει την τριχόπτωση, χάρη στην ενεργοποίηση των αυτόλογων αυξητικών παραγόντων (growthfactors) που υπάρχουν σε μεγάλη συγκέντρωση στο PRP.

www.advancedhairclinics.gr, [email protected],

Τηλ.: 210 6980451