imkaΤό Σάββατο 9η Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Βερίνου η Ακολουθία της Μοναχικής κουράς εις Μεγαλόσχημη Μοναχή της Αδελφής Μαγδαληνής, κατά κόσμον Αργυρώς Κορδατζάκη, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας παρουσία του Πνευματικού Πατρός της Ιεράς Μονής π. Θεοφάνους και δεκάδων πιστών.
Η Αδελφή Μαγδαληνή, γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του έτους 1973 στην Αθήνα από τούς ενάρετους και ευλαβείς γονείς, Νικόλαο και Φωτεινή.
Το 1994 εισήχθη στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών. Απεφοίτησε το έτος 1999 με βαθμό πτυχίου Άριστα, ενώ όλα τα έργα των σπουδών της ήταν υπότροφος της Σχολής.
Το έτος 1998, συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών ERASMUS επί πεντάμηνο, στην Ισπανία. Το έτος 2000, το Εργαστήριο Ζωγραφικής της Σχολής, το οποίο παρακολουθούσε όλα τα έτη, την πρότεινε κατ’ επιλογή να συμμετάσχει στην Έκθεση Έργων Ζωγραφικής Αποφοίτων αντιστοίχων Σχολών των Βαλκανίων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διδυμότειχο, στα πλαίσια Προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού.
Το ίδιο έτος εισήχθη ως Δόκιμος Μοναχή στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και το έτος 2004 έγινε Ρασοφόρα Μοναχή από τόν Άγιο Ποιμενάρχη μας.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ