omilos paradosiakon xoron xoreftiko 2 Τη Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Ομίλου Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου Πατρών για το Νέο Έτος 2016. Η ανωτέρω εκδήλωση περιελάμβανε κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας, υποδοχή νέων μελών του Ομίλου, μικρής διάρκειας χορευτική παράσταση, στην οποία συμμετείχαν όλα τα τμήματα του Ομίλου, με αντιπροσωπευτικούς χορούς και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδος. Επίσης ακούστηκαν Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα διαφόρων περιοχών της Ελλάδας από μέλη του Ομίλου. Τα παραπάνω πλαισίωσαν μουσικά: στο κλαρίνο οι: κ. Λουκόπουλος Σπύρος-μουσικός, και κ. Χαραλαμπόπουλος Ανδρέας, κλαρίνο, μπουζούκι, φοιτητής – μέλος του Ομίλου, ενώ με κιθάρες πλαισίωσαν οι: Δουκλιά Σοφία, Παπασταύρου Μαρία, φοιτήτριες – μέλη του Ομίλου και η Νικολακοπούλου Κωνσταντίνα από το εφηβικό χορευτικό τμήμα του Ομίλου. Τραγούδησαν: Δουκλιά Σοφία, Χριστοπούλου Κωνσταντίνα, Δεσύλλα Ευτυχία, Νικολακοπούλου Κωνσταντίνα, Σκόνδρα Κατερίνα.
Την Βασιλόπιτα ευλόγησαν οι Αιδεσιμολογιότατοι πατέρες Νικόλαος Μήλας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Πατρών και Νικόλαος Κίτσος, εφημέριος ιερού ναού Αγίου Ιωάννου στο Δημητρόπουλο Αιγίου.
Ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Γρηγόριος Φαρμακόπουλος στο χαιρετισμό του ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και εκπλήρωση των προσδοκιών τους. Αναφέρθηκε στις κυριότερες δραστηριότητες του Ομίλου κατά το έτος 2015.
Για το 2016 ο Όμιλος θα συμμετέχει στα Πολιτιστικά 2016 του Πανεπιστημίου και σε άλλες εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας την χορευτική παράδοση του τόπου μας και τον Πανεπιστημιακό πολιτισμό, πάντα με την συνεισφορά των μελών-χορευτών και χορευτριών που συμβάλουν με τη συμμετοχή τους τα μέγιστα στις επιτυχημένες εκδηλώσεις του Ομίλου.
Το Δ.Σ. του Ομίλου ευχαρίστησε επίσης για την υποστήριξη στις δραστηριότητές του: τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών, την Επιτροπή Πολιτιστικής Ανάπτυξης, τη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας, το Δ.Σ. του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου, το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Πατρέων, τις σχολικές επιτροπές του 1ου και 6ου Γυμνασίου Πατρών, το 11ο Λύκειο για την παραχώρηση αιθουσών για τις καθημερινές πρόβες του Ομίλου στην Πάτρα, τους Αιδεσιμολογιότατους πατέρες που ευλόγησαν τη Βασιλόπιτα, όλα τα μέλη του Ομίλου (εργαζόμενους, φοιτητές και παιδιά εργαζομένων), τον χοροδιδάσκαλο κ. Γρηγόριο Μικρώνη, τους παρευρισκόμενους και τον κ. Δημητρόπουλο Γεώργιο, ιδιοκτήτη του Ζαχαροπλαστείου Allegro για την προσφορά της βασιλόπιτας δωρεάν και το κοσμηματοπωλείο Φώτης Κατραούρας που προσέφερε το δώρο της Βασιλόπιτας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αιδεσιμολογιότατοι πατέρες Νικόλαος Μήλας και Νικόλαος Κίτσος, μέλη ΔΕΠ, πολλά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, τα μέλη του Ομίλου και πολλοί φίλοι του.
Με τη Βασιλόπιτα προσφέρθηκαν αναψυκτικά προσφορά του Ομίλου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από τους Γρηγόριο Φαρμακόπουλο-Πρόεδρο, Ανδρέα Χαραλαμπόπουλο-Αντιπρόεδρο, Εφηλιάνα Ηλιοπούλου-Ταμία, Αικατερίνη Σκόνδρα-Γενική Γραμματέα και Αθανάσιο Κοτρώτσο, Νικόλαο Λαμπράκη, Αλέξανδρο Οικονομάκη-μέλη, ευχήθηκε σε όλους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ανανέωσε το ραντεβού του Ομίλου για το άμεσο μέλλον με πολλές πολιτιστικές εκπλήξεις.