kafeteriaΗ κίνηση αυτές τις ημέρες σε καφέ μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης της περιοχής ήταν αρκετά ικανοποιητική. Μεγάλη ώθηση στους χώρους αναψυχής στο κέντρο του Αιγίου, έδωσε η λειτουργία του «Πάρκου των Χριστουγέννων» στο πάρκο των Υψηλών Αλωνίων, ενώ παρατηρήθηκε αυξημένη προσέλευση κόσμου σε χώρους και καταστήματα που διοργάνωσαν τα καθιερωμένα ρεβεγιόν, την παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Αυτό που συνειδητοποίησαν οι ιδιοκτήτες είναι πως ο κόσμος βγήκε αυτές τις μέρες ναι μεν για να ξεσκάσει, ωστόσο οι περισσότεροι ήταν εγκρατείς στην κατανάλωση, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.
Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι οι φετινές γιορτές, από άποψη κίνησης, κυμάνθηκαν στα περσινά επίπεδα ίσως και λίγο πιο πάνω, γεγονός που οφείλεται στον αυξημένο αριθμό επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.
Οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης και αναψυχής γνωρίζουν πως το 2016 θα είναι μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για τον κλάδο τους και πως η κίνηση των γιορτών δεν είναι ενδεικτική του τι θα ακολουθήσει. Σημαντική αναμένεται η δράση του Συλλόγου Εστίασης Αναψυχής Αιγιαλείας που αναμένεται να ενταθεί αυτό το έτος, με δεδομένα και τα προβλήματα που υπάρχουν. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Στράτος Βαρδάκης, είχε προγραμματίσει για την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου την πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Έχουμε πολλά σχέδια και στόχους για τη νέα χρονιά, αρχής γενομένης από την προώθηση των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο μας και αυτά είναι πολλά, επισήμανε ο κ. Βαρδάκης, κάνοντας, παράλληλα γνωστό πως από εδώ και στο εξής, το Δ.Σ. του Συλλόγου θα συνεδριάζει στα γραφεία του Επιμελητηρίου στο Αίγιο, την πρώτη και την τρίτη Τετάρτη κάθε μήνα, για την προώθηση των ζητημάτων των μελών του. Έχουμε πάρει απόφαση να συνεδριάζουμε κάθε δεύτερη εβδομάδα, διότι θέλουμε να κρατήσουμε το Σύλλογο ενεργό και δραστήριο.